49

Два лагера се сблъскват на делото срещу Чеченеца, Тротинетката и Куката

С два протеста ще стартира делото срещи инфлуенсърите Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката. Разпоредителното заседание ще се състои на 20 юли, четвъртък, в Районния съд в града под тепетата. 

Очаква се пред Съдебната палата да се съберат два лагера. Единият ще бъде в подкрепа на инфлуенсърите. Самият Петко Караилиев - Чеченеца призова за съдействие чрез социалните мрежи. "Мъжът на 21 години (Денислав) не е луд, няма СОП и работи бензинджия на бензиностанция в Пловдив на "Шести септември". Експертизата го доказва, че е напълно нормален, има шофьорска книжка. Сам искаше да се снима в клипа, за да бъде известен, който сценарий беше предложен от самият Денислав. Даже самият той е дал 20 лв. на Стоян", гласи призива за подкрепа. 

Варненецът Милен Готи пък призовава да се съберат хора в подкрепа на Денислав и семейството му. "Апелирам всички жители на гр. Пловдив, както и всички хора, които имат здрави морални устои, да се съберем пред Районния съд в подкрепа на Денислав и семейството му, и да се обявим против всичко, което обърква и развращава децата на България!", е написал той в профила си във фейсбук. 

Преди няколко дни прокуратурата внесе обвинителен акт срещу тримата, както и срещу Стоян Карапанов, който също е сред обвиняемите.

Според държавното обвинение, в началото на април четиримата решили да заснемат скандален видеоклип, който впоследствие да споделят в социалните мрежи и да станат още по-известни. Стоян работел на бензиностанция. Пострадалото мом,че му бил колега, като по характер бил наивен, срамежлив, стеснителен и лесно манипулируем. Той познавал Куката и Чеченеца и ги смятал за известни. Младежът първоначално отказвал да участва в новия клип, но бил убеден да се включи в снимките, за да стане известен. Около 20 часа на 3 април четиримата били в мола на ул. "Перущица", където имало много хора. Там отишло и момчето По предварително обсъден сценарий те започнали да снимат клипа, като го развеждали с колан, вързан в областта на шията му, а той лазел на коленете си и имитирал движенията на куче. Същевременно му давали команди да сяда, да подава лапа, да лае. Хвърляли на земята празна чаша, която трябвало да занесе на всеки от тях. Ролите им били разпределени – Емили/Даниел бил „господар“ и държал каишката, а Чеченеца и Куката давали команди. Поведението им възмутило множеството граждани, които били по това време в търговския център.  По-късно видеоклипът бил публикуван и разпространен в социалните мрежи, което предизвика бурно обществено неодобрение.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Пловдив

Пловдив

17.07.2023 | 17:54

паразити

Отговори
2 0
Костадин

Костадин

17.07.2023 | 13:01

Еи изруди и вие и тези които ви защитават на бедило боклуци.да лежът да изгният в затвора гадини.

Отговори
4 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?