71

Два дни разпитват свидетели за бившия полицай, пребил до смърт баба си в Пловдив

Два дни ще разпитват свидетели и вещи лица по делото срещу бившия полицай и протестър Иван Дачев, който преби баба си до смърт. Заседанията са насрочени за понеделник и вторник сутринта.

Бруталните сцени се разиграли в средата на декември 2022 г. Починалата 95-годишна жена живеела сама в апартамент в Пловдив. Поради заболяване тя не можела да се придвижва и за нея се грижела съседка от блока. 

През лятото на 2022 г. Иван, който бил неин внук,  се преместил да живее при нея. Той често употребявал алкохол. На 13 и 14 декември се скарал с баба си, поискал й пари, като под влияние на употребения алкохол се нахвърлил върху лежащата жена. Започнал да й нанася множество удари с юмрук по главата. 

На 14 декември бил подаден сигнал на тел. 112, като на място се отзовал лекарски екип, който установил травми по тялото на жената. Тя била откарана в болница, където два дни по-късно починала от нараняванията си.

Спрямо Дачев бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, която е активна и към момента. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Трилистник

Трилистник

01.03.2024 | 12:36

В затвора трябва да е баща му Запрян Дачев, който освен, че ограби Марица, съсипа психиката и на сина си.

Отговори
3 0
rtert

rtert

01.03.2024 | 12:03

Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---> http://gg.gg/ketoexpo

Отговори
0 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?