Следвайте ни

Драма край Пловдив: Дъщеря гони майка си, крещи ѝ „Чакам те да умреш!“

viber icon

84-годишна жена от Карлово преживя истински кошмар, след като продаде жилището си на своята дъщеря. Болната старица се решила на тази стъпка, след като получила искрено уверение, че ще се грижи за нея и ще ѝ осигурява всичко необходимо до края на живота й. Но нищо от това не се случило. 

Възрастната жена живеела самостоятелно на един от етажите в жилището и била с тежки заболявания - хипертонична болест, сърдечна недостатъчност, обездвижени долни крайници. От дълго време не чувала и била почти сляпа. Единственият получаван доход бил от пенсията й в размер на малко над 150 лв. 

Малко след подписването на договора, дъщеря ѝ започнала да не ѝ обръща внимание, престанала да я посещава, не се интересувала дали е добре, нито от ежедневните й нужди - хигиена, пране, доставка на дрехи и бельо, обувки и храна. Старицата не можела да се обслужва сама, нуждаела се от денонощно присъствие, гледане и грижи. Често нямала храна. Яла е и мухлясал хляб.

Въпреки многобройните молби, дъщеря ѝ категорично отказала да ѝ помага – както с пари, така и с грижи. Започнала да се държи враждебно с майка си. Обиждала я, гонела я от дома си с клетви и думи –„Махай се от очите ми. Чакам те да умреш!“. 

84-годишната жена потърсила съдействие от съда с цел разваляне на сключения договор. Дъщерята посочила пред магистратите, че  повече от 10 години била безработна и не разполагала с парични суми, за да изпълнява редовно поетите задължения към майка й. 

В крайна сметка, Районният съд в Карлово взел решение да развали договора. Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Пловдив. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Типично

Типично

07.02.2021 | 18:09

за Карлово.

Отговори
1 2
ЛЮБОМИР

ЛЮБОМИР

07.02.2021 | 16:58

БРАВО НА КАРЛОВСКИЯТ СЪД ЗА ОБЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ И СПРАВЕДЛИВОТО РЕШЕНИЕ.ТЯ Е ЗА ЗАТВОРА ДЪЩЕРЯТА.ИМА ИЗМАМА И ЗЛОУПОТРЕБА НА ДОВЕРИЕ.ИНТЕРЕСА Е БИЛ АПАРТАМЕНТА НА МАЙКА И.

Отговори
25 0
Това>

Това>

07.02.2021 | 15:41

"Чакам те да умреш" говори много! Но не се знае дали няма да изпревари нещастната си майка. Аз пожелавам да намерят начин да се помирят. Нека дъщерята да помисли и да се постави на местото на майка си. Защото и тя като стане на 86 ще е на същия хал.

Отговори
36 2
Хехе

Хехе

07.02.2021 | 14:52

Сляпа глуха ама знае да ходи по съдилища да разтрогва съдебни решения . Хайде Холан

Отговори
10 38
Истината такава каквато е

Истината такава каквато е

07.02.2021 | 14:49

Имах преди един комшия умен интелигентен и много добър човек . Лошото е че баща му беше тотален алкохолик и пияница . Продаваше от тях квото намери на разни цигани за ракия. Караше се с жена му постоянно и й посягаше също. Един ден Дина му се прибира и вижда майка му със счупен нос и цялата в кръв — полудява от гняв хваща дъртия и му удря 2 Шамара плесници . Стария става и хуква към полицията да пуска жалби миришещ на джибри и да иска от прокурор изгонване на сина си за домашно насилие . Номера не му мина но сина беше привикван в МВР и ходеше по муките заради поянката дърта баща му . После дъртия ходеше с превръзки нарочно поставени на лицето си и обясняваше наляво и надясно ме сина му е злодей и ги биел докато плачеше със фалшиви пиянски сълзи к всички хора го съжаляваха и се гневяха на ЛОШИЯ син който посяга на собствения си баща . Момчето стана на 40 и още не миже да се ожени заради цял живот репресии и лишения от баща си алкохолик . Дъртия почина и му куп задължения да му плаща. Но поне му остана един прякор на сина — бияч на баща си и злодей ... та каква е поуката . Никога не вярвайте сляпо на всичко което фе-калните медии ви облъчват сляпо. Винаги истината е различна ит тива което ви е представят. Куп родители които са си унищожили децата си в тая държава колкото искаш но винаги те са ЖЕРТВИТЕ . Същото е и като с жените - тръгнала да извършва смъртни грехове да изневерява след рова мъжа й е изхвърли и пребие к после съда вместо да е съди нея той джендърска съд съди мъжа и даже му отнема жилището като ги дава на ку-рвата и детето и даже мъжа плаща й издръжката и на нея. В тая държава или жена да си или куче ..

Отговори
32 7
йокин

йокин

07.02.2021 | 14:15

НАШИТЕ ДЕЦА,НАША ГОРДОСТ,НАША ОПОРА в СТАРОСТТА. А даже,НЯМА ДА НИ ПРЕЛИВАТ,КАТО СЕ ИЗГУБИМ,ЕДИН ДЕН.

Отговори
19 7
Батко

Батко

07.02.2021 | 13:28

Като не може да се грижи за майка си да наеме някого или да я прати в старчески дом, не да ѝ дава напразни надежди, че ще я гледа.

Отговори
36 2
pirat

pirat

07.02.2021 | 13:15

ima roditeli koito si go zaslugavat

Отговори
21 16
Taty

Taty

07.02.2021 | 13:04

Idiotka'v zatvora

Отговори
14 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?