Следвайте ни

Доротея Будакова оглави Адвокатската колегия в Пловдив

viber icon

Доротея Будакова оглави Адвокатска колегия – Пловдив. Изборите се проведоха през уикенда. Доротея Будакова изпълняваше длъжността на председател,  замествайки Иван Демерджиев, понастоящем заместник-министър в служебното правителство на Стефан Янев.

Мандатът е до изтичане на мандата на Адвокатския съвет, а именно – до провеждане на следващо редовно общо събрание на адвокатите на Адвокатска колегия Пловдив, което се провежда по закон в последната седмица на януари.

Доротея Димитрова Будакова е адвокат, член на Пловдивската адвокатска колегия от 1992 г. Завършила е Английската гимназия – Пловдив и право в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. В момента е управляващ съдружник в Адвокатско дружество “Будакова и Кемалов”. Като действащ адвокат практикува в различни области на гражданското право – главно в сферата на облигационното, търговското и вещното право, недвижими имоти, семейно и наследствено право, процесуално представителство и алтернативни способи за разрешаване на спорове. Кантората е специализирана и в областта на висшето образование и обслужва няколко университета в града, занимава се и с трудови спорове. Работи с много корпоративни клиенти.

Юридическият й опит е: основател на Правна кантора Легаконсулт ООД, главен юрисконсулт на Съюз на ТПК-София, юрисконсулт на ВТО Булгаркооп-София, юрисконсулт на Туристстрой Пловдив и София, юрисконсулт на Търговия на едро – Пловдив.

Владее английски и руски езици. Омъжена е, има дъщеря и син, които също са юристи.

Доротея Будакова е избрана за член и зам.- председател на Адвокатски съвет Пловдив за мандата 2019 г. – 2022 г., а в последните три месеца е изпълняващ длъжността “Председател”, замествайки Иван Демерджиев, който е заместник-министър на правосъдието в служебното правителство на Стефан Янев.

Кандидатурата на Будакова-Лазарова бе единствената за председател на Адвокатска колегия - Пловдив.  Тя е съпруга на ексдепутата от ГЕРБ Димитър Лазаров. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Барабата

Барабата

27.07.2021 | 12:55

Тази не знае законите ,боже вземи си вересиите

Отговори
4 1
Е ся си ева майката

Е ся си ева майката

27.07.2021 | 11:27

Ако беше Доротея Товчева щях да се радвам Ама сега Не Пък и грозно бе Много грозно Откъде ги изкопавате тези безполезни изкопаеми

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?