71

Доброволците от "Пловдив 112" спасиха село от горски пожар СНИМКИ

Доброволнно формирование "Пловдив 112" се включи в потушаването на горския пожар в Брезовско. На място вчера се отзовали 15 доброволци, като други са останали в готовност да се включат при необходимост.

Теренът беше тежък и стръмен, без да позволява гасене с пожарни автомобили – борбата с пожара се извършваше основно на ръка. Високите температури и поривите на вятъра допълнително усложняваха обстановката и заплашваха сигурността на близкото село.
До вечерта пожарът беше овладян, като доброволците от "Пловдив 112" останаха на терен до след залез слънце и се прибраха в Пловдив малко преди полунощ, споделиха от доброволното формирование. 
Екипът благодари на Пожарната за полученото от тях признание: „Пожарната от гр. Раковски благодари, сърдечно за оказаната помощ, от доброволците от Пловдив 112 и доброволците от общ. Брезово. Без вас нямаше да се справим“.

В отговор, Атанас Даков, ръководител на Пловдив 112, каза – „Колеги пожарникари, благодарим ви за горещите думи. Тези думи и тази благодарност са това, което ни дава сили и ни движи напред в призванието ни да помагаме на вас и на обществото“.

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 8 оценки
3.8/5 от 8 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?