49
Следвайте ни

До Пловдив: Нелегални мигранти броиха по 3000 евро, трафикантът ги заряза

viber icon

27-годишен заразя до Пловдив нелегалните мигранти и колата, с която ги возил, за да избяга и да се скрие от полицията. 

Случката е отпреди месец. Шофьорът качил петимата от Афганистан, сред които и 15-годишно дете, във возилото в района на хасковско село.  Те били преминали границата от Гърция в България по реката с лодки. Трябвало да стигнат до столицата. В района на автомагистрала „Тракия“, близо до Ихтиман, полицейски служители се опитали да спрат автомобила, но трафикантът не се подчинил и обърнал посоката на движение, за да избяга. В района на Пловдив изоставил колата и чуждите граждани от страх и опитал да се укрие. След кратко издирване обаче е заловен от служителите на МВР.

Пред полицаите чужденците обяснили, че дали на турски каналджии по 3000 евро с обещанието да стигнат до Сърбия. Петимата граждани на Афганистан са настанени в Миграционен център.

На шофьора са повдигнати обвинения, след което месец по-късно е изправен пред съда. Магистратите му определили наказание от 8 месеца затвор при първоначален общ режим, както и глоба в размер на 2500 лева. Трафикантът признал вината си, а наказанието е наложено след споразумение с прокуратурата, одобрено от Районния съд. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?