71
Следвайте ни

До Пловдив: Деца задигнаха две коли, подпалиха трета

viber icon

Детската престъпност в Пловдивско набира сили. Потвърждение за това са две кражби на автомобили, както и палеж на трети.

На 30 декември  постъпил сигнал за противозаконно отнета кола, оставена с контактен ключ на таблото пред адрес в село Брестовица. Още същия ден обявеното за издирване возило било открито изоставено в населеното място. Полицията тръгнала по следите на извършителите и установили, че кражбата е дело на петима тийнейджъри на възраст между 12 и 17 години. Допълнително е установено, че ден по-рано те подпалили друга кола, по която са нанесени материални щети. Работата по случая продължава под наблюдение на районната прокуратура.  

На втория ден от новата година пък бил откраднат автомобил в село Царимир. Шофьорът съобщил за липса на „Фолксваген“-а му, който предната вечер оставил отключен пред дома си и с ключ на контактното табло. Колата веднага била обявена за издирване. Вчера била открита изоставена в местност край Калояново. В ареста на районното са отведени извършителите на кражбата – 22-годишен и момче на 14 години. Прокуратурата е уведомена за случая. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

сменете заглавието

сменете заглавието

05.01.2022 | 21:18

не деца, а лумпени

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?