Следвайте ни

Решават съдбата на д-р Димитров, убил Плъха

viber icon

До месец Апелативният съд в Пловдив ще реши трябва ли да се промени условната присъда на д-р Иван Димитров, който застреля крадец в дома си.

Днес рентгенологът се изправи отново пред Темида по настояване на прокуратурата и близките на убития рецидивист Жоро Джевизов.  Според адвоката им Красимир Елдъров делото трябва да се върне на първа инстанция и да започне отначало, тъй като предишният състав в Окръжния съд бил предубеден. Защитникът твърди още, че присъдата на лекаря трябва да бъде променена в по-тежка и да е ефективна.

За това настоя и майката на Жоро Джевизов, която също беше днес в съдебната зала.

Адвокатът на д-р Димитров – Георги Кутрянски, обаче обясни, че медикът е действал в условията на неизбежна отбрана и условната присъда спрямо него е справедлива.

Както „Марица“ писа, инцидентът стана на 2 март м. г. Тогава Джевизов влязъл в двора на д-р Димитров и започнал да тараши гаража му. Лекарят забелязал натрапника, взел незаконния си пистолет „Валтер“ и излязъл навън. Там Джевизов хвърлил по него нож и друг предмет, а после си плюл на петите. Докторът стрелял по него и го улучил. Малко по-късно трупът на Джевизов беше открит върху капака на лека кола заградата на Областната управа.

Днес пред съда в Пловдив се бяха събрали поддръжници на д-р Иван Димитров, които го посрещнаха с аплодисменти и възгласи, че той е невинен.

Последната дума обаче ще има Апелативният съд.

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?