Следвайте ни

До 1 година затвор за организаторите на грозния екшън в Цар Симеоновата градина

viber icon

До 1 година затвор или пробация очаква инициаторите на грозния екшън с деца в Цар Симеоновата градина в неделя. Това съобщиха за „Марица“ от прокуратурата. 

Днес държавното обвинение образува досъдебно производство във връзка с възникналия инцидент, при който група непълнолетни замеряха с яйца и обиждаха хора с различна сексуална ориентация. 

Разследването се води за причиняване на лека телесна повреда по ксенофобски и хулигански подбуди.

В хода на извършената по случая предварителна проверка са били снети обяснения от над 50 лица – участници в инцидента и очевидци. Проведена е кореспонденция с  Регионалния инспекторат по образованието, на който е предоставена информация за участниците в инцидента и училищата, в които те учат с цел провеждане на беседи с педагогическите съветници и психолозите към учебните заведения.

До момента е установено, че около 17.10 часа в неделя на тел. 112, е бил получен сигнал за агресивни младежи, около 30 на брой, които се придвижвали от площад „Съединение“ в посока към Цар Симеоновата градина. При координирани действия между служители на Общинска полиция“ – Пловдив и полицията местопроизшествието било посетено. След проверка по случая било установено, че два дни по-рано, в социалните мрежи, специална група непълнолетни лица се уговорили   да предприемат действия срещу други лица, които те определяли като „гейове“. За тази организация знаели и лицата, срещу които били насочени действията.

Участниците и в двете групи предварително се подготвили, като си били закупили яйца и брашно, а някои от момичетата, определяни като „лесбийки“, носели със себе си и точилки, с които имали намерение да се защитят от евентуално нападение, тъй като в социалните мрежи предварително е имало предупреждение към групата лиц, да не излизат на този ден в Градската градина „за тяхна лична безопасност“.

Около 16 часа голяма група непълнолетни момчета, определящи се като фенове на ФК „Ботев“, се събрали в парк Бунарджика, купили си яйца от хипермаркет и се отправили към Цар Симеоновата градина, където вече се намирала групата момичета с различна сексуална ориентация.

Около 17 часа двете групи се срещнали в Градската градина.  Те започнали взаимно да се замерят с яйца и кестени, както и да си отправят обиди. По първоначални данни, едно от момичетата от групата с различна сексуална ориентация било уцелено с бутилка минерална вода, а на друго били нанесени шамари от нападателите. При пристигането на служители от Второ РУ на МВР – Пловдив, нападателите се разбягали.   

В хода на вече образуваното досъдебно производство предстои извършването на редица следствени действия – разпити на свидетели, събиране на доказателства, включително записи от видеокамери, изготвяне на комплексни психологични и психиатрични експертизи. В най – скоро време предстои да бъдат уведомени всички местни комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за вземане на отношение, както и да бъде проведена кореспонденция с отдел „Закрила на детето“.

Работата по случая продължава.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Белязан

Белязан

01.10.2020 | 05:08

Де жълти звездички де Вие ли изчадия на Содома и Гомора ще белязвате Ами то Господ ви е белязал и наказал кото позор пред целия човешки род Юди мръсни

Отговори
0 0
Сто годишната война

Сто годишната война

30.09.2020 | 23:11

почна - с яйца.

Отговори
0 0
Сто годишната война

Сто годишната война

30.09.2020 | 23:10

не се е водила с яйца.

Отговори
0 0
Сто годишната война

Сто годишната война

30.09.2020 | 23:09

Почна се. Жана Д' Арк ще ги оправи, след 116 години вражда.

Отговори
0 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

30.09.2020 | 18:54

Много ми е интересно как ще вкарат непълнолетен за една година в затвора.

Отговори
4 3
сноосоо

сноосоо

30.09.2020 | 19:44

щом си нострадамус трябва да знаеш

Отговори
2 4
Ковидчо:

Ковидчо:

30.09.2020 | 19:55

Ами много лесно - в поправителния дом за младежи към затвора във Враца. (преди беше в Бойчиновци)

Отговори
2 3
...

...

30.09.2020 | 21:52

Детска педагогичедска и тва е. Белязан до живот

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?