2374

Дни след ареста: Уволниха шефа на Общинския инспекторат, имал много пропуски в работата

Шефът на Пловдивския общински инспекторат Борислав Димов официално е уволнен. Веднага след изтичането на болничния му в максимален размер, той е получил заповедта за уволнение. Мотивите за отстраняването му са несправяне с работата и много пропуски при изпълнение на задълженията му на поста. Това каза пред "Марица" зам.-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев. Ако има да получава пари от работодателя си, в случая Община Пловдив, то те ще му бъдат преведени, допълни за медията ни градоначалникът Здравко Димитров. 

Уволнението на Димов идва след ареста и старта на разследването срещу него. Вече бившият шеф на общинското ФБР бе задържан на 9 юни в дома му в пловдивския квартал "Тракия".  Тогава стана ясно, че под ръководството на прокуратурата срещу него е стартирало разследване по сигнали за многобройни длъжностни престъпления. По непотвърдена информация при обиска в дома му са открити много папки с документи, свързани с работата му в Общинския инпекторат, които би следвало да са в личния му кабинет. 

След денонощие арест Борислав Димов бе освободен. Разследването срещу него продължава. От прокуратурата увериха, че не изнасят информация, за да не се попречи на разследването, но обещаха, че в най-скоро време ще предоставят повече подробности. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?