46

Дисциплинарна проверка за шестима полицаи след акцията в "Бушидо"

Установени са данни за нарушения, ще се прецени какви да са наказанията

Приключи проверката на Дирекция „Инспекторат“, възложена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, във връзка с полицейската акция в "Бушидо" на Гергьовден. 

В изготвения доклад е посочено, че са установени данни за нарушения на общо шестима служители от  ОДМВР-Пловдив, четирима от които – ръководни.

В резултат на заключенията в доклада, в  Министерството на вътрешните работи започва проверка за дисциплинарни нарушения по чл. 205, ал. 2 от Закона за МВР. 

В хода й ще се определят тежестта на извършените нарушения и съответните наказания, съобщиха от МВР.

Припомняме, че акцията предизвика широк обществен отзвук. Мненията бяха полярни - от едната страна хората не одобриха подобни действия, а от другата - поздравяваха полицията за ефективните акции. 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Искрено възмущение будят

Искрено възмущение будят

05.06.2023 | 22:39

такива последствия за полицаите, чиито действия се адмирират и подкрепят от всички хора, с изключение на собствениците и клиентите на Бушидо. Като непредубеден наблюдател на случващото, мисля, че това заведение се ползва с протекции от високо ниво. А също и от Трафик нюз, които с голяма злоба плюят полицията и ползват свидетели от рода на Габриела, която шофирайки пияна и дрогирана беше помляла десет коли. " Ге-ройството" й беше отразено по всички национални медии. Трябва да е пределно ясно, че нормалните хора подкрепяме и твърдо заставаме зад действията на полицията и апелираме тези действия да не престават, а да бъдат още по-интензивни и безкомпромисни, за да бъдат опазени децата ни. Родителите подкрепяме действията на полицията!

Отговори
11 1
ТРЕВИЧКО

ТРЕВИЧКО

05.06.2023 | 22:00

Какви дисциплинарки, в цялата ивица изтровиха децата? Другият път проверката да е турската джандармерия и истински да обиждат чалга клиентите. НАРКО МАФИЯТА си има ДЪРЖАВА.

Отговори
11 0
Изетбегович

Изетбегович

05.06.2023 | 21:52

Прав е Алибег. Голям кеенеф са тия чалгарници. Крайно време е да ги забранят.

Отговори
10 0
Алибег

Алибег

05.06.2023 | 20:22

Не наказания - награди трябват. И всяка вечер проверки. Изтровиха децата тези изроди. За съжаление има и друг проблем - родителите.

Отговори
18 2
ВЛАК КЪМ АДА

ВЛАК КЪМ АДА

05.06.2023 | 22:04

Какви дисциплинарки, в цялата ивица изтровиха децата. Другият път проверката да е с турската джандармерия, за да има наистина обидени. НАРКО МАФИЯТА се има държава.

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?