Следвайте ни

Директорката на ОУ „Душо Хаджидеков": Няма капка истина в думите на майката!

viber icon

Няма никаква истина в думите на майката на първокласничка от ОУ "Душо Хаджидеков", която в обширна публикация във фейсбук разказа за плашеща агресия в учебното заведение. Това каза пред "Марица" директорката Грозденка Николова.  Тя обясни, че днес е получила първия констативен протокол от Държавната агенция за закрила на детето, които са влезли за обстойна проверка в школото още в петък. 

"Незабавно след получаването на сигнала те дойдоха в училището и започнаха проверка. Бяха в класа при децата, в сградата изобщо, гледаха и записите от видеокамерите. Преди малко ми връчиха и протокола си, в който описват, че са изгледали записите лично. От тях става ясно, че двете момчета са изработвали изделия от хартия. Едното е държало тиксото, а другото е режело с ножичката. Съвсем неволно момчето, което реже и което майката обвинява в наръгване, е изрязало блузката и съвсем леко го е драснало. Дори не се е наложило да се постави лепенка на мястото. От Агенцията за закрила на детето са направили и проверка по другите обвинения за агресия и агресивни прояви, които майката твърди, че едва ли не са ежедневие. Констатацията на проверяващите е отрицателна", коментира Николова.  

Директорката посочи, че от видеозаписите става ясно, че първо майката не е станала свидетел на случката, и второ детето ѝ по това време е било в тоалетната, поради което също няма как да е свидетел. 

Николова каза още, че не е търсена лично от въпросната майка, но тя е имала претенции към учителите. "Имаше родителска среща, на която присъстваше. Оплакваше се от лоша хигиена - че детето ѝ се прибира със следи от шоколад по устните. 

"Не разбирам защо го направи. По този начин разтревожи деца и родители. Когато има проблеми с деца не бива да се подхожда по този начин. Освен това ангажира проверки, които ще продължат още дълго време. Много шум за нищо. През този период проверяващите може да са на друго място, където дете наистина има нужда от помощ", посочи Николова. 


Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?