49

Депутатът менте лъсна в съда като шоумен: "Промяната" ме познават! СНИМКИ

С шикозно облекло като тв шоумен и с белезници на ръцете се появи в съдебната зала менте депутатът Сергей Димитров, видя репортер на "Марица".  Дори и арестуван, с пъстрото си сако и снежнобялата риза той продължава да поддържа образа на високопоставена особа. Дори заръча на журналистите, които го налегнаха с въпроси, да питат "Продължаваме промяната" за него. 

Магистратите от Районния съд гледат мярката му за неотклонение по искане на прокуратурата. От държавното обвинение му искат постоянен арест. Сергей бе задържан на 12 юли след получени редица сигнали за измами.

Вчера от държавното обвинение оповестиха шокиращи подробности по случая. От тях става ясно, чеч освен в ролята на депутат, Сергей Димитров звършвал измамите като се е представял също за адвокат, съдия, също представител на религиозна организация и посредник на политическа партия.

Той използвал няколко схеми.  Обещавал, че може да узакони незаконни постройки в различни населени места в Пловдивска област, което не се е случило.  Пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели. Така Сергей получавал заплащане, но не извършвал услугите.

С измамите си той оплел четирима души - трима мъже и една жена, и успял да измъкне 12 950 лв. 33-годишният мним депутат извършил измамите на неустановени дати през тази и миналата година в Пловдив и в Асеновград,  

 При личен обиск у него е била намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, но с надпис „народен председател“.

Сергей е имал офис за консултации в центъра на града под тепетата. Там приемал хора като се представял за посредник на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при узаконяване на постройки и др. дейности.  

Снимки от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Българин

Българин

19.07.2022 | 01:47

Мингян смотан!

Отговори
0 0
Гълъб

Гълъб

15.07.2022 | 17:46

Ма то сигън, ма...

Отговори
4 0
Богдан Попов

Богдан Попов

15.07.2022 | 16:35

Ами като бьлгарите сме на изчезване,циганите останаха в Бьлгария и могат да се представят даже за Тьпото Кире и Кокорчо. Важното е да правят пари и никога няма да стигнат техните кражби.

Отговори
7 0
Мюмюн джаксан

Мюмюн джаксан

15.07.2022 | 16:10

А...ко викати ве- скивате ли колку шокарни можим да бадем ний, ромити, а? Как са е барнал саму тоз наш санародник-се идно са връща ут френската ривиера и е шорал кайве вав кумпанията на принца на мунаку и онез шмат.ки-пилитата.

Отговори
7 0
Невъзпитан

Невъзпитан

15.07.2022 | 15:38

Цигане с шарено сако ! Етаси шоумена...

Отговори
8 0
Мильо

Мильо

15.07.2022 | 15:37

Явно ненапразно едно време сините другари от Синята крепост ми направиха паметник на центъра!

Отговори
7 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?