3906

Делото за тройното убийство в Рогош ще се гледа от друг съдия

Нина Кузманова е повишена и отива в Апелативния съд във Велико Търново

Делото за трийното убийство в Рогош ще бъде прехвърлено на друг съдия. Причината - досегашната съдийка Нина Кузманова е повишена и се мести във Велико Търново. 

Кузманова участва в конкурса за повишаване в наказателните отделения на апелативните съдилища, а след обявеното в началото на март класиране стана ясно, че тя заедно със съдия Славка Димитрова отиват в Алепативния съд във Велико Търново.

Днес делото за тройното убийство срещу Николай Христов се отложи за пореден път, като причината стана болен адвокат, който представлява близките на убитите. Кога ще бъде направен следващ опит за провеждане на разпоредително заседание към момента не е ясно, тъй като съвсем скоро Кузманова отива на новото си работно място. В съдебната зала тя каза, че до края на юни всички дати са ѝ заети, както и че предстои делото да бъде прехвърлено на нейн колега от Окръжния съд. 

Тройното убийство стана на 8 август 2022 г.. Николай и застреляните живеели в един двор, в който имало постройки. Те спорили за тяхната собственост. Конфликтът между роднините ескалирал на въпросната дата. Николай отправил обидна реплика към чичо си. Часове по-късно неговите роднини отишли в къщата на задържания и започнали да чупят външното остъкление. В този момент Николай извадил държаната от него незаконна пушка и открил стрелба. Тримата му роднини получили тежки наранявания, в резултат на които настъпила смъртта им. При инцидента е била ранена и жена,  като тя е била настанена в болницата за лечение.

Пред съда Николай поддържаше версията, че се е отбранявал и че го било страх за детето му, което било в дома при разразилия се екшън. После стана ясно, че след убийствата се скрил в дома на майка му, където е открит и арестуван. Спрямо Николай е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?