46

Делото за мъжката любов: Композиторът Александър уволни адвоката си, иска сам да се защитава

Композиторът Александър Радев, който е подсъдим за убийството на съпруга си Андреас в Стамболийски, се отказа от услугите на адвоката си Димитър Будаков. Това се случи на днешния втори опит за провеждане на разпоредително заседание по делото, предаде репортер на "Марица". 

"Почти разрушими са отношенията ни. Искам сам да се защитавам, мисля че по закон имам такава възможност", отсече Александър. Защитникът му също коментира разрива помежду им.  "Той е променен, не е същият човек, с когото съм разговарял над 10 пъти. Истината е, че току що заяви, че имаме различия по отношение на защитата. Поведението му става изострено и непочтително към мен. Поради тези различия, които имаме по отношение хода на делото и неговото несъстоятелно поведение, ще ви помоля да не се дава ход на делото, а аз да бъда освободен", каза Будаков пред съда.

Прокурорът и адвокатите, които представляват роднините на загиналия Ропел също заявиха, че при това положение няма как да се даде ход на разпоредителното заседание, като изразиха опасения, че Александър може да се опита да шиканира делото, неангажирайки нов защитник. Те предложиха да бъде назначен резервен - служебен адвокат, който да поеме ролята на такъв, в случай че подсъдимият не успее да си открие. 

В крайна сметка съдия Нина Кузманова отложи заседанието с месец, като изтъкна, че това е предостатъчно време, през което Александър може да си наеме нов адвокат. Освен това, тя разпореди и да се ангажира служебен такъв от Адвокатска колегия - Пловдив, който да се запознае със случая.

Следващият опит за провеждане на разпоредителното заседание ще бъде направен на 24 април.  

Кървавата драма се разигра на 4 май миналата година. Двамата семейни партньори живеели под наем в София. През 2020 г. сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

 На 3 май мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На следващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Радев спонтанно решил да умъртви любимия си, взел нож и изпълнил намерението си. По-късно сам подал сигнал в полицията.

Александър е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ред...

Ред...

23.03.2023 | 13:33

Чудесно сега ще си го менкат в пандиза.. ще е все германска булка...

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?