3906

Делото срещу пловдивския фотограф тръгва след месец с разпит на свидетели

По общия ред, с разпит на свидетели ще върви делото срещу пловдивския фотограф Димитър Дардов, обвинен в блудство и в съхранение на порнографски материали с непълнолетни. 

Първото заседание по същество ще е след около месец. "Според мен, той може да отговаря само за едно дребно деяние - че е държал порнографски материали. Другото са просто съчинения", каза след разпоредителното заседание неговият адвокат Йордан Давчев по посока на повдигнатите обвинения. 

Припомняме, че прокуратурата е повдигнала две обвинения срещу известния фотограф Димитър Дардов.  Първото обвинение е за това, че в периода от 04.08.2021 г. до 06.08.2021 г. в условията на продължавано престъпление, в семейна вила край Пловдив е създал чрез заснемане с камерата на мобилен телефон и общо 6 порнографски материали, изобразяващи реални блудствени действия и похотливо показване на половите органи с малолетна. 
 
Второто обвинение е за това, че на 10.10.2023 г. в жилище в Пловдив е държал за себе си 10 броя фото и видеофайлове, изобразяващи открито сексуално поведение, изразяващо се в похотливо показване на половите органи, мастурбация, полово сношение и други, за създаването на които са използвани непълнолетни. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?