46

Делото срещу брата на Менду за проститутки под наем прескача в 2023 г.

През 2023 г. ще продължи делото срещу брата на Менду - Антон Асенов, обвинен, че давал проститутки под наем на турски тираджии срещу 30 евро. За днес в Окръжния съд бе планирано поредното заседание с разпит на свидетели, но съдията Екатерина Роглекова го е отсрочила и то не се състояло, съобщиха за "Марица" от съда. Предстои да се планира нова дата, като най-вероятно предвид натоварения график и предстоящите празници, тя ще бъде в новата календарна година.

48-годишният Антон Асенов бе задържан заедно с брат си Менду и снаха си при мащабна полицейска акция в Аджисан махала през месец май 2020 г.  Антон първоначално работел като готвач в мотел "Мерита" в село Войводиново. През 2014 г. го взел под наем. За помещенията се договорил да плаща по 2000 лв, като изпращал всеки месец по 1000 евро на двамата собственици. Повечето от помещенията се използвали от жени, предлагащи платени сексуални услуги – на стойност между 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от получените пари на Асенов. Допълнително той събирал такса от 5 евро такса на клиент на жените, ползвали стая. В мотела обикновено отсядали турски шофьори на камиони. През годините персоналът в мотела и заведението често се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, охрана и други.  Случвало се и сервитьорките също да предоставят сексуални услуги. Ежедневно в мотела се намирали по 6-7 жени, които проституирали,твърдят от държавното обвинение. 

В резултат на съвместни действия на полицията и прокуратурата, незаконната дейност на територията на мотела бе преустановена. В хода на разследването бе установено, че през годините Антон с получените пари от незаконната дейност е плащал наеми за помещенията - в общ размер на 150 000 евро, в левова равностойност  293 250 лева. Освен това той  закупил и 11 автомобила от различни марки – „Мерцедес“, „Ауди“, „Мазда“, БМВ и други, като е знаел, че средствата са придобити от него чрез престъпление. Установено е, че общата сума за платени наеми и закупени автомобили е 383 963 лева.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?