71

Делото "Ралев" на трупчета до края на септември заради летните отпуски

Делото срещу бившия кмет на район "Северен" Ральо Ралев, Даниела Вълова и Иван Делевски ще продължи в края на септември, след приключването на отпускарския сезон. На 27 септември преди обяд ще бъдат разпитани последните свидетели. Призовани ще бъдат и вещите лица, изготвили назначените по делото експертизи. 

На заседанието в Окръжния съд днес бяха разпитани трима свидетели - арх. Георги Шопов, Деян Найденов и Величка Карагеоргиева. Деян Найденов разказа пред съдия Екатерина Роглекова, че се занимава със строителство. Няколко месеца преди шумния арест на Ральо Ралев, Найденов се срещнал случайно на улицата с инвеститора Здравко Ангелов,като провели разговор в рамките на 2-3 минути. "Беше притеснен, каза, че има обект, който не му разрешават да строи, тъй като не излиза кинта и има административна спънка. Пита ме дали познавам кмета Ралев и дали някога ми е искал пари да одобри проект. Казах му, че никога не е искал пари и никога не е правил намеци за това. Винаги когато съм имал проблеми и съм ходил при Ралев сме ги решавали с разговори. Казах му да ми се обади, ако не си реши проблема, но той повече не ме потърси", посочи свидетелят Найденов. 

Той разказа, че познава Ралев още от началото на мандата му като районен кмет. "Беше работлив и креативен човек. Тъй като имам заведение в същия район, се е налагало да вадя документи в кметството. Никога не е имало спънки, всичко беше много експедитивно. Изненадах се от твърденията на Ангелов, че му искат пари. Казах, че такова нещо при мен не се е получавало и че нещо го заблуждават", добави Найденов.

Свидетелката Величка Карагеоргиева, която също застана пред съда по-рано днес, посочи, че е работила в районната администрация в "Северен" от 2017 до 2019 г., в отдел "Градоустройство". Занимавала се с изготвяне на техническа документация.  Тя каза пред съда, че е чула разговор между Марияна (която осъществявала надзор на проекта) с архитекта на района тогава. Марияна настоявала проекта да мине, да се отстранят посочените грешки в него, но това да не се отразява в деловодната система.

"Архитектът беше възмутен, че иска това от него. Отказа ѝ, имаше много грешки. Даниела Вълова също се възмущаваше от молбите на Марияна "да й проправя път". 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?