71

Делото "Дебора" Адв. Петко Кънев: Задържането на Георги се превръща в присъда

Задържането на Георги е прекалено дълго. Вече една година е задържан в ареста. Накрая делото ще се обезсмисля, защото ще е излежал присъдата си. Това коментора пред журналисти единият от защитниците на Георги - адв. Петко Кънев, предаде репортер на "Марица". 

По думите му, второто дело - за закани с убийство, по което беше задържан Георги Георгиев, е изфабрикувано. Адвокатът каза още, че ще поискат изменение на мярката в по-лека от "задържане под стража". 

Адв. Кънев коментира и решението на Административния съд в Стара Загора, според което задържането на Георги е незаконно.  "Това означава, че всички действия на прокуратурата тогава са били незаконни. Само настоящият съд вече е компетентен да определя дали да го задържи под стража или не. Единственото, което имаме като възможност е да съдим прокуратурата и полицията за действията им спрямо Георги във връзка със задържането", посочи още адвокатът. 

Прокурор Ивелина Косева, която е един от наблюдаващияште прокурори от Стара Загора по делото каза, че решението на Административния съд няма отношение към делото срещу Георгиев. 

"Касае мярка, която е била предприета от МВР. Настоящата мярка за неотклонение е взета от Районния съд.

Адвокатите многократно отправиха искания за изменение на мярката, но лъ настоящият момент Георги Георгиев е в ареста. Не смятам, че има основание за изменение на мярката към този момент", посочи прокурор Косева.

За делото днес са били призовани пет свидетели, както и вещи лица. Двама от тях, обаче, не се явиха, а пък трети е отказал да получи призовка. В съдебната зала има и вещи лица, но не е ясно дали днесе се стигне до тяхното изслушване. 

Следващото заседание по делото ще е на 8 юли.


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?