Следвайте ни

Делата за корупция и наркотици - приоритет за Апелативната прокуратура в Пловдив

viber icon

Делата за наркотици, корупция и данъчни престъпления са били приоритет в работата на апелативните прокурори

По общо 2137 дела, свързани с протежание, разпространение, отглеждане и контрабанда на наркотици са работили апелативните прокурори в Пловдив през миналата година. Осъдени по досъдебните производства са 1033 души.  Това сочат цифрите от годишния отчет на Апелативната прокуратура в града под тепетата за 2020 г., чиято зона попадат структурите на държавното обвинение и в Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Смолян. 

През миналата година се отчита спад  в броя на престъпленията, изключително нисък процент на оправданите лица, както и увеличаване на броя на внесените обвинителни актове в съда.

За изминалия период в апелативния район са регистрирани общо 16 747 престъпления, като през 2019 г. те са били 18 024, а през 2018 г.- 19 114.  На съд са предадени 7763 лица, внесени са 7147 прокурорски акта. Общо 7150 са осъдените с влязла в сила присъда. Прокурорите от апелативната зона са наблюдавали общо 492 дела за корупционни престъпления и 1031 - за данъчни престъпления.  

Заместник – главният прокурор Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева са дали отлична оценка за работата на магистратите. В онлайн събранието са участвали ръководителите на шестте окръжни прокуратури в апелативната зона и директори на областните дирекции на полицията.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?