46

Дежа вю: Засекретиха делото за убийството на Красимира от Бегово

Обвиняемият Любомир е с мярка "домашен арест" и гледа двете им деца

Засекретиха делото срещу Любомир, обвинен в убийството на половинката си Красимира в пловдивското село Бегово. Това решиха магистратите от Окръжния съд в града под тепетата при третия рестарт на процеса. 

Както и предните пъти, така и този мотивът за гледането на делото при закрити врати е опасността от изнасянето на интимни подробности от живота на двойката. Така следващите заседания ще бъдат затворени за журналисти. 

В съдебната зала стана ясно, че процесът ще протече по общия ред, с разпит на всички свидетели и вещи лица. Делото ще тръгне по същество след Великден, като е планирано за четири дни, за да се извършат разпити. 

Мярката на Любомир остава "домашен арест". Той се грижи за двете деца, които са от връзката му с Красимира. 

Срещу него са заведени искове за обезщетение а обща стойност 560 000 лв. - по 200 бона за всяко от децата, и по 80 000 лв. за бабата и дядото. 

Припомняме, че срещу Любомир са повдигнати обвинения, че на 11 септември 2020 г. е убил половинката си Красимира. Сред основните мотиви за убийството е това, че Красимира го е лишила от възможността да води лъскавия си живот. 

Двамата живеели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, защото разбрал за нейното добро финансово положение. Покойните й родители й били оставили в наследство много земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане.  През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто. Любомир обаче не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи парите, които половинката му предоставяла. 

Когато Красимира установила, че финансовите средства са намалели значително, му поставила условие да ограничи разходите. Между двамата скандалите се задълбочили и се разделили. Любомир не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместния живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийството ѝ, цялото имущество на жената, чрез децата, ще остане за него.   

На 11 септември на два пъти ходил до дома на Красимира и настоявал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където спяла. Тя се събудила и изправила, изненадана от появата му.  В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от ситуацията, като взел оръжието и стрелял към гърдите ѝ.  Пред всички той представил случая като самоубийство.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пак ще убива!

Пак ще убива!

30.01.2023 | 14:18

Не оставяйте тази мутра убиец да се отърве!

Отговори
15 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?