3906

Дебора се усмихна, делото срещу Георги тръгва след третия опит

Делото срещу Георги Георгиев, обвинен за брутално насилие срещу Дебора от Стара Загора, ще стартира по същество на 31 май. Това стана ясно в съдебната зала след четиричасово разпоредително заседание и горещи спорове. Предстои да бъдат призовани и разпитани около 40 души - свидетели и вещи лица. Очаква се всички да бъдат разпитани в четири последователни заседания.

Адвокатите на Георги побесняха, че сред имената с лица за призоваване липсва лекарят, изготвил първата експертиза, според която на Дебора е причинена лека, а не средна телесна повреда. 

Дебора излезе доволна от случилото се в залата. "Тръгвам си усмихната, защото делото започна", коментира лаконично 19-годишното момиче.

Припомняме, че в съдебната зала прехвърчаха искри между представителите на прокуратурата и адвокатите на Георги. Спорът беше относно подсъдността. Защитниците смятат, че ВКС следва наново да се произнесе къде да се гледа делото срещу Георги. Те поискаха отвод на съдебния състав, връщане на делото, както и по-лека мярка за клиента си. И трите им искания бяха порязани. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?