49

Дебнат ни полицаи на всеки метър към морето

Пловдивската полиция затяга до краен предел мерките за сигурност по пътищата. Причината - засиленият автомобилен трафик към Черноморието и останалите курортни центрове в страната.

В следобедните часове на петъчния ден и в неделя, когато се очаква най-голямо натоварване на движението, по основните пътни артерии в Пловдив и областта ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи. Тяхна основна задача е да подпомагат транспортните потоци с цел максимално най-бързо освобождаване на движението в населените места, особено на изходните точки на големите градове, които се характеризират с най-голям трафик.

Дейността на полицейските служители ще бъде насочена и към контрол над шофьори с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. С помощта на всички налични технически средства ще се следи строго за спазване на скоростните режими, няма да  се допуска управление на коли с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни.

Пловдивската полиция съветва шофьорите преди тръгване на дълъг път предварително да се информират за пътната обстановка и въведени ограничения заради ремонти, като по възможност избират алтернативен маршрут. Важно е да са сигурни в техническата изправност на автомобила си и най-вече в състоянието на спирачната и осветителна система и на гумите. По време на движение да проявяват необходимата отговорност и толерантност към останалите участници, за да бъдат избегнати евентуални пътни произшествия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ние сме на всеки милиметър Ами свойте си там бе

Ние сме на всеки милиметър Ами свойте си там бе

15.07.2022 | 18:56

Дъ мъ фанат за уяяяяяя Я отивам във Гърция на море Сега драги ми чифутски изпражнения и комунистически отрепки разбрахте ли що отивам във Гърция на море Това може да го нашепнете във ухото на Бойко Прашков между две наздравици Аз не държа за патент Дано като отрезнее разбере къва му е вината за съсипването на част от Българския туризъм А иначе добре е измислено от Министъра и мозъчния му тръст Полюцайте хем на почивка хем на работа и командировъчни Две във едно Ама на мен не ми е все едно Нали

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?