Следвайте ни

Даяджия с три подкупа няма да види бял ден

viber icon

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което  е отхвърлена като неоснователна жалбата на Димитър Янакиев за определяне на по-лека  мярка за неотклонение и той остава със „задържане под стража“.

Срещу Янакиев са  повдигнати  обвинения за това, че в съучастие с други лица, в условията на продължавано престъпление, за периода от месец май 2017 г. до юли 2019 г. е  приел три пъти подкуп, като е злоупотребил със служебното си положение - служител на „Автомобилна администрация“ – Пловдив.

Апелативният съд прецени, че Окръжният съд правилно е приел, че няма промяна на обстоятелствата спрямо Димитър Янакиев, а от доказателствата по делото  и  от разпитите на свидетели, са налице достатъчно данни обосноваващи подозрение за съпричастност на обвиняемия към деянията, в които е обвинен. За подкуп Наказателният кодекс предвижда санкция лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба до 20 000 лева.

Съдът прие, че няма опасност даяджията  да се укрие, но има опасност да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?