Следвайте ни

Данъчната Ренета светнала като коледна елха с белязаните пари

viber icon

Като коледна елха е светнала от белязаните пари данъчната служителка, която вчера беше арестувана за подкуп в Пловдив, научи „Марица“. 60-годишната Ренета Иванова е била задържана в бензиностанцията в близост до Първо районно в момент на получаване на част от рушвета.

Днес от полицията и прокуратурата разкриха, че дамата е изнудвала фирма за употребявани дрехи, като искала от собственика подкуп от 4 бона, за да му покрие установени нарушения с фактури и да не му назначава данъчна ревизия. Човекът се съгласил, но се договорил да плати половината от сумата. След това подал сигнал в полицията.

Служителите на реда белязали банкнотите за подкупа. След това проследили ситуацията и закопчали данъчната в момента, в който получила парите на уговорената среща в бензиностанцията.

По-късно при проверката със специална лампа, ръцете й „светнали“ в жълто, което категорично доказало, че тя е държала банкнотите от рушвета.

Както „Марица“ писа, Ренета Иванова работи като началник-отдел "Обработка на плащанията и задълженията" в ТД на НАП на ул. "Скопие" 106 в Пловдив. Пред разследващите тя се оправдала, че имала здравословни проблеми с членове на семейството си. Заради недостига на средства за лечение взимала заеми от познати и теглила бърз кредит, който не можела да обслужва, и затова си поискала пари от бизнесмена.  

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ескейп

25.02.2020 | 17:32

А Маргенов кога?

Отговори
6 1

Ескейп

25.02.2020 | 17:31

Шма цяла камара в НАП Пловдив за закопчаване. Тях кога? Гешев трябва да обследва всики данъчни с какво имущество разполагат. С голяма вероятност при 90% ще има несъответствие мужду доходи и имоти.

Отговори
12 2

007 агент

25.02.2020 | 17:24

ЕТО ТОВА МИ БЕШЕ КОМЕНТАРА НЕЦЕНЗУРЕН ЗАРАДИ ДУМАТА Г.З !!!! КОЯТО Е С ТРИ ПЪЛНИ БУКВИ ИЗПИСАНА!!!!!!

Отговори
8 1

007 агент

25.02.2020 | 17:22

ДАЙТЕ ЕДНА БЪРЗА СПРАВКА: ТАЯ КРАДЛА КАКВИ ДОХОДИ ЗАКОННИ Е ПОЛУЧИЛА ЗА 2019Г ЗАПЛАТА ПЛЮС БОНУСИ....И ЩЕ ВИДИТЕ КОЛКО НЕ Е БЕДНА......А СИ Е НАГЛА ПО НАПОВСКИ.ДОБАВЕТЕ И ДОХОДА НА СЪПРУГА И ОСТАНАЛИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА СЕМЕЙСТВОТО. НЕ Е ТАЙНА КАК ОБИЧАТ ПАРИЧКИТЕ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА НАП НОИ ТДД ПЛОВДИВ..... ТЕЗИ ХОРА СА ДЛЪЖНИ ДА СЛЕДЯТ ПРОВЕРЯВАТ И ПОМАГАТ ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО НАКАЗАТЕЛНИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ А АКО СЕ СТИГНЕ Е РЕДНО ДА НЕ Е РЯЗАНЕ НА РЪЦЕ И ГЛАВИ ПРИ ПЪРВО НАРУШЕНИЕ А ПРИ ВТОРО БЕЗ КОМПРОМИС.... ТЕ КАКВО ПРАВЯТ НАСИЛА НАБУТВАТ ХОРАТА И ФИРМИТЕ В КУЧИ Г.З И СЕ ПРАВЯТ НА СПАСИТЕЛИ В РЪЖТА....И УЖ ПОМАГАЙКИ ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ .. ТАЗИ ДА БЪДЕ НАКАЗАНА НАЙ СТРОГО....МОЯТА СЪСЕДКА ГЛЕДА ДЕТЕ НА 23 ГОДИНИ АБСОЛЮТНО САМА РАБОТИ НА ДВЕ МЕСТА И ОТ ВСИЧКИ МЕСТА ПОЛУЧАВА ПО ПОЛОВИН МИН.РАБ ЗАПЛАТА....И Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЧЕСТНА И ДОБРА .....ОТВРЪЩАВАМ СЕ ОТ ТАЗИ НАПАДЖИИКА... НО ТАМ ПРОСТО Е ПЪЛНО С ТАКИВА.......СПЕЦИАЛИСТИ...НИКОЙ НЕ ТИ ДАВА СЪВЕТ НЕ ТИ ПОМАГА САМО ПЛАШАТ И ПРОСЯТ ПАРИ НАГЛО НАГЛО НАГЛО.... НЕКА ДА ОТИДЕ НЯКОЙ И ДА ПОПИТА НЕЩО ЩЕ ГО НАРУГАЯТ ТАКА ЧЕ И КРЪВНО ЩЕ ВДИГНЕ.....

Отговори
22 1

007 агент

25.02.2020 | 17:21

НЕ МИ ПУБЛИКУВАТ КОМЕНТАРА ЗАЩОТО СЪДЪРЖАЛ НЕ ЦЕНЗУРНА ДУМА ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ???!!! СЕГА ЩЕ ПОСТНА ОЩЕ ВЕДНЪЖ И ЩЕ ГО ПОСТВАМ ДЪЛГО ЗАЩО КОМЕНТАРА МИ Е ГНЕВЕН НО НЕ И НЕЦЕНЗУРЕН

Отговори
12 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?