46
Следвайте ни

Дъждът не спря протеста за загиналите край Кадиево момчета СНИМКИ

viber icon

Родители, близки, приятели и роднини на загиналите в зверската катастрофа до Кадиево момчета Тошко и Виктор са се събрали пред Съдебната палата в Пловдив. Причината - искат справедлива присъда за Петър Маринашки - младежът, шофирал БМВ-то, което се блъсна в дърво и погуби два живота.

Делото срещу Маринашки започва по общия ред, с разпит на всички свидетели и вещи лица, в 9 часа. То ще продължи и утре, като отново ще бъде предшествано от протест.

Пред съдебната палата да се събрали около 25 души въпреки силния дъжд. Всички са с чадъри, което отправя посланието, че нищо не може да отмие страданието. Почернените родители, близки, приятели и роднини държат в ръце плакати с послания като "Убийците на пътя в затвора", "Справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор", "Ако джигитите на пътя са в затвора, надгробните паметници ще са по-малко" и други.

След малко в съдебната зала ще започне разпит на свидетели. Маринашки призна вина, но не и фактите и обстоятелствата по делото. Така то ще протече по общия ред. Близките настояват за възможно най-тежкото наказание, за да послужи то като урок за всички джигити. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?