46
Следвайте ни

Д-р Иван Димитров, гръмнал Плъха, настоява за отмяна на присъдата

viber icon

Д-р Иван Димитров, който през март 2018-а гръмна и уби влезлия да краде в дома му Жоро Джевизов-Плъха, се изправя пред Темида за пореден път. Причината - медикът не е доволен от условната присъда, която постановиха окръжните магистрати в края на септември и я обжалва.

Припомняме, че Димитров беше оневинен за убийството на Плъха, но бе признат за виновен за незаконно притежание на оръжие - пистолет "Валтер" със 17 броя патрони. Така бе осъден условно на 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. 

Адвокатът на д-р Димитров входира жалба, това направиха и от прокуратурата, която останала недоволна от оправдателната присъда. Медикът ще застане пред съда утре. 

След дълга съдебна сага докторът беше оправдан от магистратите за това, че е застрелял с незаконно притежавания си пистолет Плъха, когото заварил да краде в гаража му малко след полунощ.  През май миналата година обаче Апелативният съд отмени изцяло оправдателната присъда на ​медика и върна делото за ново разглеждане. Сагата започна отначало на 29 септември с разпит на част от общо 21 свидетели и вещи лица. Финалът отново бе с оправдателна присъда. 

Делото по обжалването на присъдата бе насрочено за 25 ноември, но болен адвокат го отложи за 9 декември.  
 
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

оръжието не е за всеки

оръжието не е за всеки

09.12.2021 | 20:15

Докторе, като ти се стреля по мишена ходи по стрелбищата и увеселителни паркове. Хем ще си начешеш крастата, хем ще си вода ненапита пред правосъдието. Да беше му дръпнал един хубав бой на този циганин и толкова. Ти щеше да си забравил, а той щеше да помни.

Отговори
1 0
Гаменчето

Гаменчето

09.12.2021 | 07:15

Хубаво си е оплел кошничката в Пловдив, но в София масалите му няма да вървят. После и ресто няма. Ха-ха-ха

Отговори
4 2
Иван Димитров - Доктора

Иван Димитров - Доктора

08.12.2021 | 23:46

настоява да му дадат медал.

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?