Следвайте ни

Д-р Димитров пак застава пред съда за убийството на Плъха

viber icon

С разпит на още свидетели продължава делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Жоро Джевизов-Плъха на 2 март 2018-а. Следващото заседание е насрочено за днес в Окръжния съд в Пловдив.  

След поредица от съдебни заседания докторът беше оправдан от магистратите за това, че на 2 март 2018 година, при условията на превишаване на пределите на неизбежна отбрана, е застрелял с незаконно притежавания си пистолет Плъха, който заварил да краде в гаража му малко след полунощ. Първоинстанционният съд осъди д-р Иван Димитров на 2 години лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок за държане на пистолет и боеприпаси, без да има надлежно разрешение за това.

През май обаче Апелативният съд отмени изцяло оправдателната присъда на д-р  Димитров и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на същия съд, от стадия на разпоредителното заседание. През юли магистратите решиха делото да протече по общия ред и отхвърлиха искането на защитата на медика да се гледа по съкратената процедура. Сагата започна отначало на 29 септември с разпит на част от общо 21 свидетели и вещи лица. 

Сред първите разпитани бе екипът на Бърза помощ - лекарка и шофьор, който бил дежурен и се отзовал на мястото на убийството, също майката на Жоро Плъха - Златка, и калекото на д-р Димитров - Димо Тодоров.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ццц

Ццц

21.01.2021 | 17:42

Пуснете човека и му целувайте ръка, че отърва Пловдив от един крадлив плъх. Стига сте го разкарвали по съдилищата, ако ви е много мил плъха в гетата има бая. Всеки на негово място щеше да постъпи така. Да не искате с кафе да го черпи?

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?