2374
Следвайте ни

Чудо невиждано: Кметски наместник стана ловец на пияни шофьори в Пловдивско

Хванат в крачка шофьор написал на акта си: Седях си на дувара!

viber icon

Кметски наместник на карловско село стана ловец на пияни шофьори заедно с полицията, научи "Марица". Благодарение на съдействието му, униформените са хванали нарушител, който превъртял дрегера, и му написали акт за 2 бона. Взели му и книжката за 2 години. Санкцията е потвърдена от Районния съд в Карлово вчера. 

Случката датира от 6 юли тази година. Кметският наместник сигнализирал на дежурните полицаи в селото, че мъртвопиян кръжи из улиците с бял микробус и може да предизвика трагедия докато е зад волана. Двамата униформени изчакали известно време на центъра на селото. Изведнъж по пътя се задал белия микробус, в който се намирали шофьора и негов спътник. 

Полицаите попитали кметският наместник дали това е пияницата. След потвърждение те предприели действия. 

Спрели буса за проверка и поискали документите на шофьора. Униформените се впечатлили от силната миризма на алкохол. Седналият зад волана бил неадекватен и говорил несвързано. Отказал да предостави книжката си и документите на возилото.  Бил повикан екип от КАТ, за да може да направи проба за алкохол. Докато чака, пияният седял на оградата на кметството. След това отказал да духа на дрегера. Откарали го в лечебно заведение за вземане на кръвна проба, но и на това се възпротивил. Униформените нямали избор и му написали акт за 2 бона. Освен това го лишили от право да шофира за 2 години. Пияният се подписал, но не пропуснал да попълни графа "възражения". Там написал: "Седях си на дувара". 

Шофьорът обжалвал санкцията, но магистратите били категорични, че трябва да си понесе наказанието. Все пак има възможност да се пробва още веднъж пред Административния съд в Пловдив. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Инфо

Инфо

14.12.2021 | 21:30

Бай Ганьо и в червата си е гнусен доносник!

Отговори
1 14

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?