71

Чичото на тройния убиец от Рогош бил жив след първия изстрел

Апелативните магистратите също оставиха Николай в ареста

Николай, който гръмна трима свои роднини в пловдивското село Рогош заради имотен спор, остава за постоянно в ареста. Това решиха магистратите от Апелативния съд в града под тепетата. Това означава, че обвиненият в тройно убийство ще чака старта на процеса срещу него зад решетките. 

Защитникът на Николай - Валери Стоичков поиска от магистратите по-лека мярка за клиента си, а именно домашен арест. Както и пред Окръжния съд преди седмица, така и тук адвокатът посочи, че Николай се е принудил да защити себе си и дъщеря си, заради изключително агресивното поведение на убитите му роднини, които го нападнали.  Стоичков подчерта, че според него правната квалификацията на престъплението не се подкрепя от събраните по делото доказателства. 

От държавното обвинение обаче контрираха. Според изготвената експертиза, убитият чичо на Николай бил все още жив след първия изстрел. Фатални се оказали следващите два допълнителни изстрела. Ако става въпрос за неволно убийство, защо тогава е стреляно повторно, запита прокуратурата. 

В крайна сметка магистратите потвърдиха решението на първата инстанция. Припомняме, че кървавата драма се разигра в началото на август на ул. Изток" в пловдивското село Рогош. 39-годишният мъж и роднините му влезли в остър имотен спор, който бил повод за напрежение години наред. В съботния ден обаче ситуацията излязла извън контрол. Николай грабнал пушка 12-ти калибър и застрелял тримата. Възпроизвел и допълнителни изстрели в тялото на чичо си Енчо. След това се скрил заедно със семейството си в къщата на майка си. Там е бил арестуван от полицията.  Стрелецът е с две обвинения - за убийствата и за незаконното оръжие с боеприпаси. За първото може да получи между 15 и 20 години затвор, както и доживотен такъв с или без право на замяна, а за оръжието - от 2 до 8 години. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

18.08.2022 | 12:25

по ВРЕМЕТО на СОЦА р о м и т е с и з н а е х а м я с т о то а и нямаше такава престъпност

Отговори
6 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

18.08.2022 | 12:23

в ЛОМ р о м и о т К В А Р Т А Л СТАДИОНА у б и х а Г О Р А Н от х у м а т а К В А Р Т А Л М Л А Д Е Н О В О у б и й ц и т е г и р ък о во ди Т АЦИ т а р тор н а С Т АД И О НА и с ъ щ и я е о щ е н а с в о б о д а там няма МВР т о я Т А Ц И Т А С И б и е д о р и п о л и ц а й а КМЕТ Е екс ДЕПУТАТА ДИМИТЪР АВРАМОВ собственик на ДИСКОТЕКАТА д о к о г а щ е е т о в а Б Е С З А К О Н И Е

Отговори
3 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

18.08.2022 | 12:16

щом и р о м и т е се у б и в а т в з а и м н о н е н а д о б р е

Отговори
3 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?