Следвайте ни

Четете в "Марица": Извиха се опашки за евтин бензин

viber icon

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, 26 март, можете да прочетете интересни теми и задълбочени разработки по важни за Пловдив теми. Ето част от тях:

Розалин Петков и Георги Титюков в списъка на бездомните управници

Фонд „Ведомствен“ разполага с около 20 апартамента годишно. В Община Пловдив избягват да се обсъжда тази деликатна тема. Противно на имотните управленци от кръга Тотев-Николов, за които "Марица" разказва в своята поредица, във властта явно има и много хора за ожалване.

19-годишен избяга от ченгета и рани униформен

Млад мъж от град Карлово получи обвинения от прокуратурата след близък сблъсък с местната полиция в петък. По това време служителите на реда провеждали специализирана операция за противодействие на престъпността.

Плъзнаха нови болести по говедата

След африканската чума по свинете и птичия грип са открити и две заболявания при говедата - мукозна болест и пастьорелоза. Животните са в няколко регистрирани обекта в област Ямбол, съобщиха от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).  Фермите са посетени на място от експерти от регионалното поделение на БАБХ, които са установили, че не се полагат адекватни грижи за добитъка, поради което са се проявили и констатираните заболявания. Вследствие на това се е завишила и смъртността при животните. 

Извиха се опашки за евтин бензин

Горивата отново тръгна трайно нагоре, но засега само по големите вериги. Заради маржа в цените между акулите в бранша и малките играчи пред различни бензиностанции в покрайнините на града се извиха опашки като по времето на соца. През уикенда веригите продаваха масовия А95 между 2,10 и 2,18 лв. за литър. В същото време на Рогошко шосе можеше да се налее гориво за под 1,90 лв.  

Форсираме строежа на шосето към Асеновград

През април се възобновяват строителните дейности по пътя Пловдив-Асеновград. Това съобщи областният управител Здравко Димитров.  Работата на проекта трябва да се форсира. Ако крайният срок до юли не бъде спазен, има опасност да бъдат изгубени 11 милиона лева от европейското финансиране, предупреди Димитров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?