Следвайте ни

Четат присъдата на Илия, който уби доцент с бухалка

viber icon

Точно след час в Окръжния съд в Пловдив ще бъде произнесена присъдата на 43-годишния Илия Стоичков, обвинен за убийството на 70-годишния доцент Стефан Нейков. Кървавото престъпление беше извършено в началото на юли миналата година. На 2 юли тялото на жертвата беше открито до Военна болница. Оказа се, че той е бил пребит с бухалка край Оризари от Стоичков, тъй като той ревнувал приятелката си студентка от възрастния мъж, който я обучавал.

 На подсъдимия са повдигнати две обвинения - първото е за умъртвяване, извършено по особено жесток начин, а второто е за грабеж. Според тезата на прокуратурата, докато Стоичков налагал доцента, му отнел и 14-каратов златен синджир, който е оценен на 747,50 лева.

Ученият, който е работил като научен сътрудник в Института по растителни генетични ресурси в град Садово, беше намерен вечерта на 3 юли м.г., в безпомощно състояние до колата си, паркирана до Военна болница в Пловдив.

Според разследването мъжът е пребит до смърт с бухалка на безлюдно място, което се намира в землището на село Оризаре. Според прокуратурата е нападнат в момент, когато изнудвал 32-годишна студентка за пари и интимна близост, в замяна на което обещал да уреди изпитите и завършването й.

Обвиняемият Илия Стоичков може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години. Той беше задържан веднага след зверството и от тогава е в следствения арест.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?