Следвайте ни

Черна статистика: Пловдив в челната тройка по загинали в пожари

viber icon

10 души за загубили живота си в пожари в Пловдив и региона за първите шест месеца на годината, а ранените са общо 13. Това сочат официалните данни на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ . По брой загинали областта се нарежда на второ място в страната. Първенец според статистиката е столицата София с 11 жертви на пламъците, а челната тройка затваря София-област с 9 загинали. 


За сравнение, за същия период на миналата година шестима за загубили живота си в огнени стихии в Пловдивско. През 2019-а са били 8, а през 2018-а и 2017-а регистрираните жертви са по 7. 

Общо 1260 са възникналите пожари от началото на януари до края на юни в града и областта. С материални загуби към 25 % от тях или 303. По брой пожари Пловдивско отново е на второ място след София, като най-много са пламъците в жилища. 


Основните причини за възникване на огнени стихии са късо съединение – общо 101 пожара, небрежност при боравене с октирт огън – 52 пожара, техническа неизправност – 29 пожара, и неправилно ползване на отоплителни и нагревателни уреди – 28 пожара. 

За полугодието са регистрирани 2 умишлени пожара, 2 от детска игра, а пък причините за възникването на 61 огнени стихии все още са в процес на установяване. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Чоризо

Чоризо

29.08.2021 | 15:52

Еми да... Елате до Войводиново, да видите какво става... Всеки втори бай Ганьо си гори шумите, корените от доматите и каквато се сетите продукция в задния двор. На практика е невъзможно отварянето на прозорци и врати.

Отговори
1 0
нали

нали

29.08.2021 | 12:53

Това е защото дойдоха комунистите на власт и изгониха нашия Първи шлангаджия на републиката! Върнете нашия вожд!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?