71

Цалапица поиска да вземем назаем Рангел Бизюрев от Дания

Жителите на селото се позовават на чл. 52, ал. 2 от Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест

 

Близки, роднини и приятели на зверски убития Митко от Цалапица искат Дания да ни предостави "назаем" Рангел Бизюрев. По техни думи, това е възможно, за да се случи разпита във връзка с делото на близнаците Валентин и Борислав Динкови. 

Жителите на селото се позовават на чл. 52, ал. 2 от Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест. Разсъждавайки, те са убедени, че съдът - в случая в Дания, може да предаде исканото лице Рангел Бизюрев на издаващата Европейската заповед за арест държава членка при условия - България, определени в писмено споразумение между съда и издаващия заповедта орган - в случая Окръжна прокуратура - Пловдив.

"Този член неслучайно е залегнал в закона - за да бъде прилаган, а не подминаван!

Искаме Рангел Бизюрев да бъде осигурен до датата на делото на близнаците Динкови - 26 февруари, за да се разкрие обективната истина и да не останат ненаказани участниците в жестокото убийство на Митко! Следва да се направи необходимото, за да бъде Рангел Бизюрев осигурен най-скоро преди датата на делото, за целите на воденото срещу него наказателно производство в България - да даде обяснения по повдигнатото му обвинение и да бъде направен нов следствен експеримент с негово участие", настояват близки и приятели на убития Митко.

Припомняме, че на предното заседание съдията посочи, че ще го отложи и ще даде още една последна възможност заподозрения за убийството Рангел Бизюрев да бъде осигурен за делото. Ако това не се случи, най-вероятно близнаците ще се сдобият с присъда още в понеделник. 

Както "Марица" вече писа, жителите на селото организират протест пред прокуратурата в Пловдив. След това ще присъстват и на делото срещу Борислав и Валентин Динкови. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Направи  реклама!

Направи реклама!

13.03.2024 | 11:18

За такива заслужава ли човек да говори с булдозер не могат да го. докарат, само ако. го. кремират!

Отговори
1 0
Сети

Сети

23.02.2024 | 18:37

А защо държавните институции не се позоват на този чл. 52 , а се налага да им подсказват? Може би, защото са предимно от калинки, намърдали се уютно на топли местенца, а ние само ги хрантутим!

Отговори
3 0
turtu

turtu

23.02.2024 | 18:15

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим.==.--- https://da.gd/menx

Отговори
0 2
Го4о

Го4о

23.02.2024 | 15:32

Докато в Цалапица на протестите се сипят закани за убийства срещи близнаците и Рангел, Дания няма да екстрадира Рангел и няма да допусне да бъде съучастник. Това е мое лично мнение.

Отговори
3 6
мхм

мхм

23.02.2024 | 15:31

Много нагли тея цалапичани...

Отговори
1 8

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?