4020

Цалапица окупира Съдебната палата: Убийците на Митко - до живот! Като куче го заровиха!

Близки, роднини и приятели на зверски убития Димитър Малинов се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив, предаде репортер на "Марица". 


"Наказанието за убийците трябва да е смърт за смърт. Митко можеше да е жив, ако се бяха обадили на тел. 112. Заровиха го жив", крещи през сълзи почернената майка Атанаска Бакалова. 


Протестиращите са около 30, те носят плакати и транспаранти с надписи "Искаме справедливост за Митко" и "Искаме преместване на делото в Окръжна прокуратура". 


"Близнаците Борислав и Валентин Динкови не са укриватели, а съучастници в убийството на Митко", убедени са протестиращите. 


В 09.30 часа в Районния съд ще стартира поредното заседание по делото срещу близнаците, които са обвинени в укривателството на Рангел Бизюрев. Това е и причината жителите на Цалапица да протестират пред Съдебната палата. 


"Близнаците са участници, не може да копаш дупка за гроб и да си укривател. Надяваме се на тежка присъда. Надяваме се да не ги пуснат от ареста. Ако това се случи, ще се укрият, ще ги търсим толкова, колкото търсихме Рангел", посочи един от протестиращите. 


Хората скандират" Убийци" и "Няма да се спрем" и настояват за обединение на двете дела - срещу близнаците Динкови и това срещу Бизюрев. 

"Надяваме се държавата да си свърши работата и всички замесени да бъдат осъдени", каза майката Атанаска Бакалова. 


И добави: "Всеки ден гледам снимките как изравят тялото на Митко от дупката. На никого не пожелавам това". 


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?