Следвайте ни

Цацаров търси близо милион от двама пловдивчани

viber icon

Комисията на Цацаров търси близо милион от двама пловдивчани. В Окръжния съд в Пловдив са внесени две искови молби. Единият от тях е бизнесменът Стоимен Рупков, от когото се претендира сумата от 596 421,79 лв. Той е с обвинение от прокуратурата за избягване на плащане на данъчни задължения в особено големи размери.

Вторият, срещу когото е внесена искова молба, е Ивайло Иванов. Спрямо него се претендира сумата от 307 250 лв., в нея е включена и стойността на три недвижими имота. Проверката срещу Иванов е започнала след обвинение от прокуратурата за това, че като длъжностно лице в охранителна фирма е присвоил сума в особено големи размери.

КПКОНПИ е внесла искове и в други съдилища, които са на стойност над 6 милиона. В цената са включени и 50 моторни превозни средства, както и 10 недвижими имота

В Окръжен съд – Бургас се внася искова молба срещу Христо Христов за 226 402, 73 лв. Претендира се и стойността на едно МПС, както и на седем недвижими имота – идеални части от апартамент и паркомясто в Бургас, както и идеални части от поземлени имоти в гр. Българево. Проверката на Комисията срещу Христов е започнала след обвинението му от прокуратурата за това, че в качеството си на длъжностно лице в Община Созопол (директор на Дирекция „Устройство на територията, строителство, кадастър, екология и инвестиционно проектиране) е действал като съизвършител с други длъжностни лица при присвояването на финансови средства в особено големи размери. Той е изготвил документи за поемане на задължения и искания за извършване на разходи, с което е улеснил присвояването на сумите, поверени за управление на кмета на Община Созопол.

Срещу Венцислав Петров се внася искова молба в Окръжен съд –Русе за 3 528 527,32 лв. , като в цената са включени и 45 бр. моторни превозни средства. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че е съучастник в присвояването на средства в особено големи размери от Община Созопол.

Две искови молби срещу Бойчо Христов се внасят в Окръжен съд – Варна на обща стойност 1 168 931 лв. Обвиненията от прокуратурата срещу него са за това, че не е плащал данъци в особено големи размери и е създавал счетоводни документи с невярно съдържание, в качеството си на управител на фирми. В ОС – Варна се внася и иск срещу Стойчо Стойчев, съучастник на Бойчо Христов, на стойност  316 350 лв.  Претендират се и три МПС. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че е използвал документи с невярно съдържание пред приходните органи.

В ОС – Монтана е внесена искова молба срещу Павел Пенов на стойност  609 399,99 лв. В качеството си на лице, заемащо висша публична длъжност – управител на МБАЛ „Д-р П. Павлович“ ЕООД, гр. Свищов, той не е подал в срок годишната си декларация по ЗПКОНПИ. Стойността на исковата молба е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи.

В ОС – Бургас се внася иск срещу Мартин Душев на стойност 42 188, 28 лв. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е държал с цел разпространение наркотични вещества.

В ОС – Шумен се внася иск срещу Коце Коцев на стойност 160 153 лв. Той е с обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества – метамфетамини.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Как не те е срам, продажнико

Как не те е срам, продажнико

02.06.2021 | 23:08

Хайде Шишко, не се хаби, ами вдигай си парцалите и марш към следствието! За Шиши се погрижиха се от САЩ, а третия Шишак от Банкя. ще се грижи бай Ставри от ЦСЗ.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?