46
Следвайте ни

Бунт пред съда в защита на Машора, той: Нямам никаква вина! СНИМКА

viber icon

Десетки са се събрали пред Съдебната палата в Пловдив в подкрепа на Тошко Тодоров - Машора от Столетово, обвинен в трафик на мигранти, предаде репортер на "Марица".

След минути започва заседанието в Окръжния съд, на което трябва да се реши дали Машора да бъде екстрадиран  в Гърция, каквото е искането в европейската заповед за арест.

Драмата на Тодоров води началото си от  есента на 2019-а. Тогава той продава кемпер на двама души. Месец и половина по-късно возилото е открито натъпкано с нелегални мигранти до град Драма, Гърция.

В жабката полицията намира талоните на кемпера на името на Тодоров. Само по тази следа те стигат до извода, че е съпричастен и искат да го съдят в Гърция. Законът там предвижда по 8 години затвор за всеки открит мигранти, което на практика означава до живот за Машора.

Самият Тошко Тодоров присъства на протеста. "Нямам никаква вина. Намерили са старите талони и това е. Кемпера е данъчно отписан. Това е някаква схема. Няма да съм първата жертва, нито последната. За мен е по-тежко наказанието от това на човека, който е управлявал кемпера с бежанците", отсече той. 

снимки: Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?