71
Следвайте ни

Бум на фалшивите зелени сертификати в Пловдивско за празниците

viber icon

Тройно е скочило търсенето на фалшиви зелени сертификати в Пловдивско за коледно-новогодишните празници, научи "Марица". В средата на декември е регистриран бум по продадени ментета. Хората са търсили неистински документ по няколко причини - за нетрадиционен подарък, за пътуване и за спокойно празнуване в кръчми и ресторанти, споделят информатори на медията ни. 

Има и случаи на заявени, но отказани впоследствие фалшификати, тъй като клиентът се разболял от коронавирус и така или иначе след преболедуване ще се сдобие с документ. 

Цената на ментетата варира между 200 и 500 лв., в зависимост от бързината, с която са нужни. При ново затягане на мерките заради "Омикрон" обаче фалшификатите ще поскъпнат, защото търсенето ще се увеличи още, коментират информаторите на "Марица". 

Клиентите са доволни, тъй като сертификатът не се проверява от А до Я за достоверност, а в повечето случай му се "хвърля" един поглед от служители на съответното заведение, мол или друг търговски обект, изискващ такъв документ. 


Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ghjkj

Ghjkj

04.01.2022 | 12:04

И откъде разбрахте, че има бум на фалшиви сертификати? Ей така си ги пишете… Едва ли има толкова лекари, готови да си рискуват спокойствието за няколко банкноти! Още повече, че 99% от хората веднага биха ги натопили (като вашите информатори). В началото може да е имало такива неща, но вече едва ли биха посмяли.

Отговори
15 4
А сега сериозно - Ужас - гледай в ютуб

А сега сериозно - Ужас - гледай в ютуб

04.01.2022 | 11:51

"Кръвта на ваксинирани под микроскоп". Първо гледай видеото а после ... имаш достатъчно мозък в главата си. Оригиналът на: https://eingeschenkt.tv/das-blutbild-der-geimpften-unter-dem-dunkelfeldmikroskop/

Отговори
12 13
Таня

Таня

04.01.2022 | 17:09

Ти си пълен кре.тен.

Отговори
2 1
а на теб

а на теб

04.01.2022 | 18:00

първо на майка ти в ануса и после на теб в гърлото

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?