4020

Брутално! Охранител изрита в лицето шофьор пред детето му на пътя Асеновград-Смолян

Охранител изрита в главата шофьор пред детето и съпругата му. Бруталните сцени са се разиграли на пътя Асеновград-Смолян, малко след село Бачково. 

Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген. Те често посещавали майката на съпругата му, която живее в село Нареченски бани. Пътували към населеното място, като шофьорът карал с около 40 км/ч. Пред него имало микробус. Изведнъж мъжът с фолксвагена усетил удар в лявата част на автомобила. Погледнал и забелязал, че до него се е допряло черно ауди. Натиснал спирачките, но другата кола продължила да го притиска надясно. Така потърпевшият спрял вдясно на пътя, а до него и аудито. 

Охранителят, който бил зад волана му, излязъл от автомобила си и се насочил към бащата. Отворил предната лява врата на колата му, на висок тон му потърсил сметка за действията му, без последният по никакъв начин да е нарушил правилата за движение на пътищата. Веднага след това, без да дочака отговор и без никаква причина, охранителят с аудито  нанесъл удар с крак в лицето му. Жената и детето, което е на 11 г., силно се изплашили и се разплакали.

Биячът се качил на своя автомобил и потеглил с него в посока с. Нареченски бани. Свидетел на случката станал шофьора на микробуса. Той изчакал пострадалият, за да му окаже първа помощ, ако това се налага. Последвал сигнал на тел. 112.  Вечерта нападнатият шофьор той потърсил лекарска помощ в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, след което се освидетелствал в катедра „Съдебна медицина“ към същото здравно заведение, като с установени охлузване и кръвонасядане по лицето. След това депозирал и заявление в полицията в Асеновград, по което след извършена проверка било образувано наказателно производство.

Шофьорът нападател бил открит, Магистратите му наложили глоба в размер на 1500 лв. Той няма предишни осъждания, но като отегчаващи вината обстоятелства съдът преценил конкретните действия и подбуди преди извършване на престъплението, както и факта, че същият е имал опасно поведение с колата си и напълно безпричинно е
причинил телесната повреда на пострадалия.

Охранителят ще трябва да плати и над 330 лв. на МВР за разноски по делото. "Причините за извършване на престъплението са липсата на чувство за отговорност от страна на обвиняемия по отношение на собствените му действия и постъпки и незачитането на установения в страната правов ред, и по-специално на нормите регулиращи обществения ред, спокойствието и личната неприкосновеност на гражданите", казва съдът в мотивите си. 

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?