46
Следвайте ни

Брутално домашно насилие в "Тракия": Как животът на двама влюбени стана филм на ужасите

viber icon

Отчаяна съпруга бяга с двете си деца от мъжа си, който системно я пребива и след това й се извинява и разкайва

 

Млада дама от Пловдив среща любовта на живота си. Първоначално живее в истински рай, докато изведнъж съпругът й рязко променя поведението си. Започна непрестанен тормоз, насилие и заплахи. Дори се стига до удари пред очите на двете им деца. Прощавала и преглъщала агресията години наред, накрая изтормозената майка търси помощ от полицията.

Двойката започнала своята история през 2009 година. Тогава се запознали в Пловдив, след което постепенно започнали да се срещат и се харесали. След три години пълноценна връзка те решили да преминат на следващ етап в отношенията си, събрали се и заживели на съпружески начала. Първоначално били сами в апартамент в града под тепетата. Впоследствие, за три години, от 2013 до 2016 г., заживели в дома на родителите на жената, а пък следващите три - в жилището на родителите на съпруга. Родили им се две деца. За кратко, в началото на съвместното им съжителство, двамата се разбирали добре, но съвсем скоро между тях започнали проблеми и връзката им се превърнала в истински филм на ужасите за пловдивчанката.  

Съпругът проявил истинския си нрав и започнал системно да упражнява физическо и психическо насилие над жена си. Това винаги се случвало, когато двамата били сами. Често само й посягал и я обиждал дори и при незначителни поводи, но на няколко пъти й нанесъл и побой. Заплашвал я, че ще заколи нея и децата им, ако се оплаче на някого от действията му. Тя от своя страна търпяла поведението му и се надявала, че това повече няма да се повтори. С течение на времето обаче агресивният съпруг станал по-безцеремонен, невъздържан и несъобразителен. Започнал да осъществява физическо насилие и пред други хора. Първите такива грозни сцени се разиграли през лятото на 2014-а. Тогава двойката била в жилището на родителите на съпругата. По това време там била майка й, която полагала грижи за първородното им момче.

Докато отчаяната съпруга миела чинии на мивката в кухнята, възникнала словесна разпра между нея и мъжа й, при която той се доближил към нея и хванал безименния пръст на лявата й ръка, след което рязко го извил на една страна. Жената изпитала силна болка и извикала. Свидетел станала бабата на пеленачето, която през това време го държала на ръце. Независимо от това се намесила и опитала да отблъсне съпруга. Намесата й обаче не го спряла, а напротив - той ударил жена си няколко пъти с шамар през лицето и в областта на главата, след което я оставил на мира. На следващия ден й се извинил и разкаял за стореното. Макар че това му поведение било обичайно след всеки подобен скандал, съпругата не подала сигнал до МВР и не потърсила медицинска помощ с надеждата, че мъжът й ще се поправи.

В средата на 2016-а младото семейство се преместило да живее в дома на родителите на мъжа, където имали самостоятелна стая. Месец след преместването агресивният съпруг започнал отново да упражнява физическо и психическо насилие. Обиждал жена си, удрял и по някой друг шамар и я заплашвал. Дори започнал да проявява агресия спрямо детето им, което при вида на разгневения си баща се криело под масата и не смеело да излезе.

В новогодишната нощ на 2016-а двойката излязла на ресторант с приятели, за да отпразнуват идването на 2017-а. Всички се забавлявали и вечерта преминала спокойно. След това двойката си хванала такси и потеглили към апартамента си. По време на пътуването съпругът започнал да подпитва жена си какво щели правят, когато се приберат у тях. Тя отговорила, че щели да спят. Отговорът го ядосал, защото той имал съвсем други намерения за края на вечерта.

След като влезли в жилището, двамата отишли в спалнята им. Възрастните родители на мъжа спели в другата стая.  Почерпеният съпруг задърпал жена си към леглото, ала тя категорично отказвала. Това й поведение разгневило още повече мъжа и той започнал да я обижда. Хванал я за врата и започнал силно да я стиска, след което я ударил няколко пъти с шамар в областта на главата. Тя му обяснявала, че иска да си легне и да спи, и че няма желание да бъде интимна с него. Тогава мъжът освирепял и я ударил с юмрук в главата, като тя паднала в гардероба. Виждайки, че е побеснял, тормозената съпруга поставил ръцете си пред лицето и главата, за да се предпази. Викала за помощ, но никой не я чувал. При един от ударите, юмрукът му срещнал кутрето на лявата й ръка. Изпищяла от болка, а пръстът й силно отекъл.

Малко по-късно след побоя жена се обадила на баща си и го помолила да дойде и да ги отведе с двете деца. Тъй като той също бил пийнал, дошъл чак на сутринта. На 1 януари посетила лекар, който шинирал пръста. Още в жилището им, непосредствено преди да заминат, съпругът я дръпнал настрана и й обяснил, че няма смисъл да подава каквито и да било сигнали до МВР, тъй като дядо му бил полицай и следователно нямало да има никакъв ефект. Дори я заплашил, че ще отнеме децата им от нея. Това й повлияло и по време на прегледа тя излъгала, че е затиснала ръката си на вратата на таксито.

След прегледа се срещнала с братовчедка си, която забелязала синините и нараняванията й. Попитала какво й се е случило, но тя не споделила и се прибрала вкъщи. Там се огледала и забелязала, че действително имала множество синини по тялото. Решила, че това е краят на отношенията й със съпруга й, тя си събрала багажа. Последвали извинения и убеждения от негова страна, че тормозът ще спре и че няма да се повтори. Успял да я разубеди, а тя не съобщила и този път на полицията за побоя.

Няколко месеца след това отношенията им били нормални, но кошмарът отново започнал. През юли 2019-а агресивният съпруг предложил да отидат на рибен ресторант заедно с родителите му, но тя отказала. Ядосан, той я хванал и я захвърлил на фотьойла, след което я ударил по главата. Очевидец станала малката им дъщеря, която се разкрещяла от страх. За да му угоди и да не стресира допълнително психиката на децата си, тя отишла с тях на ресторант. След този случай тя взела за себе си категорично решение, че ще се раздели със съпруга си.

На следващия ден му позвънила по телефона и му заявила, че повече не желае да бъде с него. Той на няколко пъти я помолил да обмисли решението си, ала тя била категорична. Съпругът умолявал поне да наеме квартира в града, за да вижда децата си. Жената се съгласила. Две седмици по-късно намерила и наела квартира.

След раздялата жената продължила живота си и се влюбила в друг мъж. Заживели на семейни начала, а през октомври 2019-а сключили граждански брак. Нейното щастие обаче подразнило бившия. 

Така един път той пожелал среща с децата, за да даде мобилен телефон и да ги види. Поискал да ги вземе при него, но тя отказала. Отново започнал остър спор. Тя тръгнала да се прибира, като се качила в асансьора с хлапетата. Бившият хванал вратата и не позволил да се затвори. Тогава майката и децата тръгнали по стълбите. Той не им давал да минат и заради това жената му забила шамар. Децата успели да се проврат под ръката му, а тя тръгнала с тях.

Малко преди да стигне до третия етаж, насилникът я настигал, сграбчил я за тениската и рязко, със сила я издърпал назад. Тя паднала на междублоковата площадка. Той не спрял дотук. Започнал да я рита с крак по главата и тялото. Децата станали свидетели на ужаса. Тя им казала да извикат новия й мъж, след което загубила съзнание. Децата се качили и се развикали: „Слез бързо! Тате преби мама!“.

Новият съпруг слязъл с брат си, а бившият започнал да ги обижда и да им се заканва, казвайки им: „Ще ви убия, ще се кача горе и ще ви избия всичките!“. Започнали да се бият. След малко пристигнали служители на Пето районно и линейки. Още на следващия ден жената поискала защита от домашно насилие. Съдът му забранил да ги доближава за година и половина.

За подобно престъпление законът предвижда до 3 години затвор. Чистото му съдебно минало, признанията за извършеното и разкаянието обаче дало повод на магистратите да му наложат глоба в размер на 1000 лв. преди няколко дни и да го освободят от наказателна отговорност.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (18)

На Майна

На Майна

11.10.2021 | 10:10

По твойта логика, всички знаем в БГ. и по света, че има мъже?????, които ето такива работи правят. И тогава трябва да ги убият и нарежат на парчета. Щом трябва да има саморазправа, според тебе, това заслужават, според те, според деянията си.

Отговори
1 0
Майна

Майна

10.10.2021 | 09:01

Пълни глупости ! В Бг всички знаем какво представляват жените . Айде няма нужда . Не пасем трева и отдавна не мислим ме СИЛНИЯ ПОЛ е единствения виновник . Един Бог знае какви ги е вършила тази

Отговори
7 15
...

...

10.10.2021 | 12:13

От опит знам, че рова е напълно възможно. Друг е въпросът, че статията е написана като сапунен сериал. Това е истина и се случва всичко, което в описано в историята. Аз съм разведена с дете и бившият ми мъж прави подобно изпълнения.

Отговори
3 1
Точиларя

Точиларя

10.10.2021 | 14:12

Каквито и да ги е вършила шамари и тупаници ли трябва да получава? Единствено мога да се съглася да я шамаросам при самозащита, сиреч ако жената те напада- има и такива. Когато се стигне до това, по-добре се изпарявай и всеки да се оправя.

Отговори
3 0
Джулия Робъртс

Джулия Робъртс

11.10.2021 | 11:04

Това е подобна история с насилието от филма "Врагът в моето легло" с Джулия Робъртс. Жолкото е, че мъжа в семейството вместо да е закрилник на жена си и децата си, става неин пръв враг от когото трябва да се пази цялото семейство. Психиатрите и съдът трябва да се погрижат за такива шезофреници.

Отговори
2 0
Точиларя

Точиларя

10.10.2021 | 05:38

Това статия с елементи на преразказ ли е? Научете се да пишете. Иначе мъж, който удря жена не го брой - комплексар от до. Не че някои не си заслужават боя, но това не е нито решение, нито оправя нещо.

Отговори
17 2
Изрод е

Изрод е

10.10.2021 | 04:00

Съдиите са го пуснали и този извратеняк скоро ще убие жената.

Отговори
7 4
Ъъъъъ

Ъъъъъ

10.10.2021 | 03:02

Просто е обърнал резбата.

Отговори
9 2
Галя

Галя

10.10.2021 | 01:13

Такъв психопат и на лечение да се изпрати, малко вероятно е да се промени. Природата му е много зла и болна.

Отговори
19 2
Батко

Батко

09.10.2021 | 23:47

И тъпите съдии пак са отсъдили най-лекото наказание. Абе за какво ги хрантутим тия изобщо.

Отговори
23 2
Така е

Така е

10.10.2021 | 01:07

Насилника винаги се е разкайвал фалшиво след насилието на жена си. Затова се е показал разкоен и пред съда. Жалко за съда, че е толкова наивен.

Отговори
16 2
Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

09.10.2021 | 22:24

Adilee.,⛄️☔☃️⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄☠️☠️✌️✊⛹️‍‍‍❄️☃️️️⚡

Отговори
2 9
Хаха

Хаха

09.10.2021 | 22:08

Знаем ги тези филми,,,,,,жената е проблемът със сигурност!!!

Отговори
3 34
Ху - ху

Ху - ху

10.10.2021 | 01:21

Проблемите не се решават с насилие, особенно над по слабите физически. Само страхливците и подледците се държат така.

Отговори
20 2
Кдк

Кдк

09.10.2021 | 21:37

Автора е готов за оскарите само да има някой да направи сапунка по този сценарий

Отговори
15 11
Пепи

Пепи

10.10.2021 | 01:23

Може да е обсебен от зъл дух и да му трябва екзорцист.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?