49

Брутални сцени край Пловдив: Каруцар нападна шофьор след катастрофа

Каруцар се нахвърли с юмруци на шофьор след катастрофа при Първомай. Грозните сцени се разиграли късно вечерта, след проведен събор в пловдивското село Искра през август миналата година. Преди няколко дни магистратите от съда в Първомай са се произнесли с решение по казуса. 

Шофьорът на колата посетил събора с двама приятели. На събитието отишли с две каруци и цяло ромско семейство. Към 22.30 часа вечерта каруцарят потеглил към дома им в село Брягово. Втората каруца се движила на около 20 метра зад първата. Половин час по-късно от събора си тръгнала и компанията с колата. 

Колата настигнала каруците. Тъй като шофьорът карал на къси светлини, заради идващите насреща му други коли, с предната дясна част блъснал едната каруца отзад в ляво. В резултат на инцидента колата е със счупен фар и деформации. От каруцата има леко ранени, с охлузвания. След удара обаче каруцарят и други членове на семейството слезли, за да търсят сметка на шофьора, който ги помел. 

Главата на ромското семейство отваря шофьорската врата и започва да налага седналия зад волана с юмруци. Мъжът затваря вратата си, но, за да не избяга, каруцарят се посяга през отворения прозорец и издърпва контактния ключ от таблото на колата. Изплашен, шофьорът звъни на тел. 112. След няколко минути на място пристига полицейски патрул. Изпратен е и допълнителен екип, изпълняващ задълженията си преди това на събора в село Искра, за предотвратяване на евентуален по-нататъшен физически контакт между участниците в катастрофата.

Един от униформените изслушва двете страни. Шофьорът отнася акт в размер на 200 лв. заради катастрофата. Каруцарят пък получава глоба заради това, че няма изискваните по закон два симетрично разположени отпред и отзад светлоотразители. Освен това получил и глоба заради юмруците по главата на опонента си. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Айше

Айше

11.09.2022 | 14:40

Тоя с бмвето е сиганин,другия с каруцата е обикновен манго

Отговори
3 1
Е,правдата победи!

Е,правдата победи!

11.09.2022 | 11:20

Всеки с каквото си е бил виновен.

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?