71

Брутален обир на тийнейджър в Пловдив: Крадецът го заплашил с нож и белезници

19-годишен тийнейджър е станал жертва на брутален обир.  Грозните сцени се разиграли в района на жп гарата в Пловдив. Крадецът срещнал случайно пострадалия 19-годишен младеж, който слушал музика от мобилния си телефон. Поискал да се обади на техен общ познат, но младежът му отговорил, че нямал номера му и продължил по улицата, опитвайки се да се отдалечи. Тогава криминалният тип го настигнал и застанал пред него. Извадил нож с дължина около 15 сантиметра и го насочил към тийнейджъра, след което му показал и белезници.

Младежът се уплашил и спрял. Крадецът прибрал ножа и белезниците, след което претърсил джобовете на якето му, откъдето взел телефон, слушалки и портмоне с 60 лв.  Предупредил,  че ще върне вещите, при условие че жертвата му плати 300 лева за тях.  Крадецът обаче ямал такива намерения. Същата вечер той продал мобилния телефон за 150 лева, а парите похарчил.

След подаден сигнал, въоръженият с нож бил задържан. Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу него в съда, като предстои старт на делото. Към момента крадецът е с мярка за неотклонение "задържане под стража". 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?