46
Следвайте ни

Брутален грабеж в Пловдив! Излязъл от затвора преди 20 дни нападна мъж

viber icon

32-годишен пловдивчанин преживя истински кошмар докато се прибира през нощта към дома си в кв. "Изгрев". Случката е от 1 септември. По пътя към жилището си, мъжът минал покрай градинка в междублоково пространство на ул. „Златорог“. По това време там се намирал обирджията, който само 20 дни по-рано излязъл от затвора.  Пресрещнал жертвата си и я попитал дали има нужда от наркотици.

След като получил отрицателен отговор, той хванал за ръката изплашения пловдивчанин и го задърпал към близката пейка. Само няколко седмици по-рано бил ограбен и заради 20 лева го намушкали с нож, а сега кошмарът отново се повтарял. Бившият затворник го блъснал към пейката, ударил го с глава в лицето и го заплашил с нож.

Той отнел 720 лева, два мобилни телефона и други вещи, на обща стойност 1056 лева. Няколко часа по-късно полицията задържала обирджията, като открили у него мобилните телефони, парична сума в портфейл и други вещи.

Криминалният тип е в ареста. Днес прокуратурата му повдигна обвинение, като предстои Окръжния съд да насрочи заседание по делото.  Ако вината му бъде доказана, той може да лежи в затвора от 5 до 15 години, както и да му бъде конфискувано до една втора от имуществото.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Филибелия

Филибелия

04.12.2021 | 09:02

Къде е генерал Чочоулу,той много добре се справи с подобни животни ? Години наред неможеше да се види жив "индианец" след 18 часа по улиците. А сега...ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ...като че ли те са хора ? Споделям мнението на -НОСТРАДАМУС - при самоотбрана - полицаят е запазил живота си и употребил оръжие.

Отговори
2 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

03.12.2021 | 17:32

Почти е сигурно от кои е гангстера.Сега вместо пак да го съдите и после 10 години да го храним на готово,по добре прежалете един пълнител и после го полейте обилно с напалм за по-сигурно,защото тези са много издръжливи.Гаранция давам,че след това обирите в квартала рязко ще намалеят.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?