46

Брутален грабеж до Пловдив: Пребиха дядо за 370 лв. от пенсията

Двама ограбиха пенсионер в пловдивското село Искра. Към 22.30 часа в понеделник апашите отишли в дома на пострадалия мъж, който живеел сам. Първият влязъл в къщата, а вторият останал навън да пази и следи за преминаване на минувачи. Проникналият в къщата започнал да тършува за пари в стаята, където възрастният мъж се намирал. Пострадалият го осветил с фенер, понеже в жилището нямало ток. В това време крадецът се обърнал и му нанесъл няколко удара с юмрук в областта на гърба, след което намерил 370 лева, отнел ги и избягал. Парите били от пенсията на дядото която получил предишния ден. Бил подаден сигнал в полицията и само след един час двамата извършители са били установени и задържани от служителите на полицията в Първомай.

Те са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районната прокуратура да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.       

Във връзка с извършеното тежко криминално престъпление, в кметството в село Искра се проведе среща между кмета Тодор Налбантов и Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Районната прокуратура в Пловдив, гл. инспектор Георги Георгиев, началник на РУ-Първомай, ст. инспектор Жельо Парушев, началник на група „Охранителна полиция“ към РУ-Първомай и Петко Палаков, младши районен полицейски инспектор, отговарящ за населеното място. Те се срещнаха с пострадалия мъж, който им благодари за бързото разкриване на престъплението.

„Наша основна цел е намаляването на битовата престъпност и най-вече в малките населени места, където живеят много възрастни и самотни хора. Те трябва да живеят спокойно и ние правим всичко възможно това да се случва. Бързото задържане на извършителите на грабежа в с. Искра е пример за добро взаимодействие на полицията, прокуратурата и местната власт. Кметът веднага се е обърнал за съдействие, което е помогнало за бързото разкриване на престъплението“, каза Атанас Илиев, заместник-районен прокурор. Той допълни, че за предотвратяване на битовата престъпност в малките населени места ще бъдат взети всички възможни мерки по закон.

По отношение на друг подобен случай от 30 юли 0 извършен грабеж в дома на възрастна жена в село Скутаре, Окръжният съд-потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на двамата извършители. Припомняме, че тогава през нощта двама влязоха в жилище в Скутаре, където живеели 86-годишната жена и нейния син. След отправени заплахи и удари те отнели мобилен телефон, като преди това търсели пари, но не открили.

„С цел намаляване на битовата престъпност ще продължи провеждането на регулярни срещи между ръководството на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР-Пловдив за организирането на съвместни действия в борбата с този вид деяния“, заяви още прокурор Илиев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Богдан Попов

Богдан Попов

10.08.2022 | 17:11

Наверно са от така нареченото малцинство. До Кога ще тьрпим такива да пребиват старите хора за жьлти стотинки или да отнемат живота им за тези пари? До Кога ще тьрпим тази анархия в Бьлгария? Ще има ли най после спокойствие в нашите села и градове от такива " малцинствени " гангстери? И в моето село близо до Плевен е пьлно с тях и никой не взима мерки да сё спре този тегло над хората.

Отговори
4 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

11.08.2022 | 04:42

господин ПОПОВ емито те са гласоподатели на ПП герб

Отговори
1 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.08.2022 | 16:43

ДО КОГА ТИЯ п а р а з и т и щ е с а н е д о с е г а е м и Г Е Ш Е В с п и ш л и

Отговори
2 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.08.2022 | 16:42

такива ги оравяше ПАНТЕРАТА и АРЛИН АНТОНОВ

Отговори
2 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.08.2022 | 16:41

ПАК ц и г а н и

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?