1553

Бронхит отложи делото срещу Чеченеца, Куката и Тротинетката

Болна адвокатка отложи делото срещу Петко Караилиев - Чеченеца, Тодор Чалъков - Куката и Даниел Йорданов, известен като Емили Тротинетката, предаде репортер на "Марица". 

С молба до съда адв. Жана Петрова - защитничката на Стоян Карапанов, който бе привлечен впоследствие като обвиняем, сочи, че е болна от остър бронхит и помоли за отлагане на заседанието. 

Така делото ще продължи след два месеца 0 чак на 16 юли от 13.30 часа. В залата присъстваха двама свидетели, които не останаха доволни от протакането на процеса. "Това е подигравка. Защо не го отложат за 2025 г.", негодуваха те. Предстои да бъдат разпитани на следващото заседание. 

Според държавното обвинение, в началото на април миналата година групата решила да заснемат скандален видеоклип, който впоследствие да споделят в социалните мрежи и да станат още по-известни. Стоян работел на бензиностанция. Пострадалото мом,че му бил колега, като по характер бил наивен, срамежлив, стеснителен и лесно манипулируем. Той познавал Куката и Чеченеца и ги смятал за известни.

Младежът първоначално отказвал да участва в новия клип, но бил убеден да се включи в снимките, за да стане известен. Около 20 часа на 3 април четиримата били в мола на ул. "Перущица", където имало много хора. Там отишло и момчето По предварително обсъден сценарий те започнали да снимат клипа, като го развеждали с колан, вързан в областта на шията му, а той лазел на коленете си и имитирал движенията на куче.

Същевременно му давали команди да сяда, да подава лапа, да лае. Хвърляли на земята празна чаша, която трябвало да занесе на всеки от тях. Ролите им били разпределени – Емили/Даниел бил „господар“ и държал каишката, а Чеченеца и Куката давали команди. Поведението им възмутило множеството граждани, които били по това време в търговския център.  По-късно видеоклипът бил публикуван и разпространен в социалните мрежи, което предизвика бурно обществено неодобрение.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?