2374

Бранят с протест полицая от с. Милево, обвинен в убийство

Мирен протест организират жители на пловдивското село Милево в подкрепа на полицая Ангел Георгиев, обвинен в убийство чрез побой, научи "Марица" от свои източници. На него ще присъстват близки, приятели и познати на униформения от подучастъка в Садово, според които той е набеден и няма никаква вина за трагедията, разиграла се на събора в Милево.

Протестът ще стартира в 09.00 часа сутринта пред Апелативния съд в Пловдив. Час по-късно магистратите ще  гледат мярката на Георгиев. Миналата седмица Окръжният съд постанови постоянното му задържане. Адвокатът на полицая - Евгени Костадинов смята, че клиентът му не само е набеден, ами е пробвал да предотврати трагедията, завършила със смъртта на 47-годишния Огнян.

Според обвинението, между полицаят и жертвата е възникнал спор, при който униформеният нанася смъртоносен побой на противника си. След това зарязал безжизненото тяло, което било открито няколко часа по-късно.

Адвокатът посочи, че виновни са трима души от Караджово, които влезли в разправия с мъртвия Огнян. "Те трябва да са в съдебната зала, а не Ангел", каза пред съда адв. Костадинов. По думите му полицаят се е намесил, за да ги разтърве и не е направил нищо лошо. Напротив - действал е професионално. Огнян извадил нож, а Ангел му го е взел от ръцете с професионален захват, за да не нарани някого. Защитата иска мярка "домашен арест" или "парична гаранция". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?