Следвайте ни

Бесен екшън: Бракониер откри стрелба по горски

viber icon

Рано тази сутрин, 3.07.2020 г., около 2 часа, на телефон 112 е подаден сигнал за незаконна сеч на дървесина в горските територии около село Драгиново, Пазарджишко. Сигналът е препратен към Държавно горско стопанство Алабак, като трима служители, повикани по спешност, се отзовават на сигнала и изпратени на посоченото в него място да го обходят.

При проверката единият от служителите попада на нерегламентирана сеч в момента на нейното извършване. При опита да се освети мястото и направи проверка на лицето, извършващо сечта, нарушителят оказва съпротива и открива стрелба по проверяващия служител, след което избягва от мястото на нарушението. Горският служител не е пострадал при стрелбата, съобщиха от Южно централно държавно предприятие - Смолян.

Последствие на мястото пристигат и другите двама горски служители, като сигнализират  Районното управление на МВР – Велинград. След извършени оперативно-издирвателни действия от полицейските патрули нарушителят е заловен и задържан от тях.

При нарушението в горската територия са били отсечени 12 дървета от видовете бял и черен бор с диаметри 22-26 см, е констатирано при проверката. Към настоящият момент продължават  процесионално-следствените действия от страна на органите на МВР, заявиха от ЮЦДП.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?