Следвайте ни

Бягство презглава! Недопити бири зарязали работниците в цеха за цигари в Цалапица

viber icon

Разбитата фабрика за цигари в Цапалица, за която "Марица" първа съобщи, е имала цял жилищен комплекс. Една трета от площта й е била отделена за спални помещения, трапезарии, дори кухня. Според очевидци всички вътре е било така оставено, сякаш работниците на бегом са се измъкнали. Местните дори подозират, че работниците може да са получили предварителна информация и затова да са избягали. Когато полицията влязла, по масите още имало отворени бири, а хладилникът  бил зареден с храна, включително колбаси и др.

Цялата фабрика е била шумоизолирана.

По стените и прозорците е имало поставени дунапрени, които са играли ролята на изолация, за да не пропускат шума навън, научи репортер на "Марица". 

Най-интересното е, че фабриката не е била свързана към EVN, за да не бъде засечена. На място е открит генератор и 1 тон дизел. Горивото се е ползвало за генератора, който е произвеждал ток.

Разбитата фабрика се намира в някогашна мандра, собственост на бившето ТКЗС. Мандрата е била продадена преди години на търг от ЧСИ и е закупена от пловдивчанин. Предполага се, че той е отдал сградата под наем. В момента собственикът е там на място и полицията го разпитва. Тепърва ще се установява има ли той нещо общо с фабриката

На място са открити 12 000 кутии готови цигари.

Те са били с молдовска марка и са имали молдовски бандерол.

В Цалапица никой не е предполагал какво се върши в бивша мандра, тъй като се намира на края на селото, близо до сервиз за тирове. Затова на никого не са направили впечатление влизащите и излизащи тирове.

Произведените във фабриката цигари били без филтър. Машините били толкова скъпи, модерни и от ново поколение, че цигарите излизали почти опаковани. 

Село Цалапица е привлекателно място за подобни фабрики. За близо 3-4 г. там бяха разбити три, последната беше в последната птицеферма.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?