Следвайте ни

Бягство като на филм преди разбиването на нелегалната фабрика за тютюн край Пловдив

Прокуратурата повдигна обвинения на тримата задържани

viber icon

Бягство като в екшън филм предшествало разбиването на нелегалната фабрика за тютюн в Бенковски, за която първа "Марица" съобщи тази сутрин. 

Предсторията е следната. Около 12.30 часа вчера, на изхода на село Бенковски,  полицейски служители спрели за проверка два товарни микробуса „Мерцедес“, В единия от тях пътували трима мъже – С.М., на 45 г., и други двама свидетели, а във втория –  Р.О., на 25 г., и Я.Р., на 26 г.  

В първия автомобил нямало забранени от закона вещи, а когато полицаите се отправили към втория, за да извършат проверка, шофьорът Р.О., на 25 г. тръгнал рязко и се насочил в посока към Пловдив. Полицейският автопатрул се отправил веднага след него, като въпреки подадените светлинни и звукови сигнали, шофьорът на микробуса не спрял. При навлизане в района на „Шекер махала“, седналият зад волана и неговият спътник скочили в движение от колата, като избягали и се скрили между къщите в „Шекер махала“. През това време автомобилът продължил да се движи още няколко метра, ударил се в тротоарен бордюр и спрял. 

При извършена проверка в багажника били открити 10 черни найлонови чувала, пълни с около 300 кг ситно нарязан тютюн. Установено било, че микробусът е бил натоварен в къща в с. Бенковски, обл. Пловдив. 

Последвало претърсване и изземване в имота, в който имало двуетажна тухлена постройка, двор, гараж и стопански постройки. Те били наети за ползване от обвиняемия С.М. В имота били намерени и иззети  множество чували, пълни с около 2 700 кг ситно нарязан тютюн, както и машини за рязане на растителната маса  и електронна везна. По-късно Р.О. и Я.Р. са били установени и задържани от органите на МВР. 


Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми С.М., на 45 г., за това, че е държал с цел разпространение тютюневи изделия без надлежно разрешително – около 2700 кг нарязан тютюн и предметът на престъплението е в големи размери и за това, че в нарушение на установения ред е държал технически съоръжения – две машини за производство на тютюневи изделия. С обвинения са също Р.О на 25 години и Я.Р. на 26 години  за това, че са държали акцизни стоки без бандерол – тютюневи изделия - около 300 кг нарязан тютюн за пушене. Р.О. е привлечен като обвиняем и за това, че попречил на полицейски служител, като осуетил извършването на проверка чрез бягство.

Под надзора на Районната прокуратура се извършват процесуално-следствени действия. Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават.       

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?