Следвайте ни

Бойко Рашков: В Пловдив са купували гласове от името на партия ГЕРБ

viber icon

"В Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ. Това са разкрили полицейските служители в Пловдив. Прокуратурата ще разкрие дали дамаджаните имат някакво правно значение, това ще се види. Борисов може да даде отговор на този въпрос. Прокуратурата трябва да даде повече информация от тук насетне." Това каза пред БНР вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков.

Служебният вътрешен министър посочи, че прокуратурата трябва да каже дали за Пловдив вече има образувано разследване.

„До онзи ден се казваше, че там били неясни нещата, че нямало данни, че ръководство на МВР било така обърнало нещата, че полицаите да разследват без прокурорите - това е абсолютна лъжа. На прокурорите вчера е докладвано, че има доказателства за Пловдив, разследването върви, има разпитани и свидетели, става ясно, че са се купувани гласове по 30 лв., така че Борисов, когато говори за дамаджани, да има предвид, че има няколко хиляди души, които са били обект на купуване на гласове във връзка с изборите на 4 април", поясни още вътрешният министър.

На въпрос дали тази схема ще се използва и сега за изборите на 11 юли, Рашков посочи, че се работи от полицейските служители упорито и в тази посока.

"МВР е имало данни за тези лица, които са обект на претърсване много преди тази случка, но върху тези лица очевидно е имало чадър. Специално ги поздравявам точно тези служители, техният труд е бил омалаважаван от техните началници. Акцията на 1 юли, която започнахме, има сериозни резултати и това е плод на МВР, не на прокуратурата и не на Борисов", каза още Рашков.

На въпрос дали МВР работи заедно с прокуратурата, Рашков заяви категорично, че това е така.

"Има образувани вече дела. В Бургас има 9 досъдебни производства и това са предизборни престъпления и три от тях са бързи производство. Става дума за купуване на гласове на предстоящите избори на 11 юли.

Вътрешният министър не посочи дали вече има обвинение срещу човека от цеха в Столипиново, това не зависи от МВР, най-вероятно няма обвинение - там в Пловдив законността е по-различна", поясни вътрешният министър.

Министерството на вътрешните работи предприема безпрецедентни действия срещу групите за купуване на гласове за предстоящите избори. Рашков съобщи за случай от последните дни, при който в къща в свиленградско село са открити фирмени касови книги с обороти, както и списъци с имена на 28 хиляди избиратели в района.

"Искам да поздравя всички служители на МВР с професионалния им празник и да им пожелая здраве, усилие и успехи в работата, те доказват, че могат да постигат резултати, защото МВР има огромен капацитет и е важно той да се използва в името на закона, на българските граждани и на държавата. Смятам, че го постигат това и те имат благодарност от моя страна за своите усилия", каза Рашков за празника на МВР.

Той коментира и поздрава на бившия министър-председател Бойко Борисов към служителите на МВР:

"Не може Борисов да дава оценки, още повече, че той е завършил съвършено друга специалност, че сега едва ли не все едно се работи по милиционерски, и то след 30 години изминали в преход по пътя към демократичното развитие, че сега сме се върнали да работим, така както е работено до 89-а година, нищо общо няма с това с действителността. Служителите на МВР са много образовани и трябва да бъдат насочвани в правилната посока да изпълняват законовите си задължения", заяви още Рашков.

По думите на вътрешния министър Законът за МВР е променян твърде много пъти и затова е важно как се тълкува и прилага този закон:

"Дали се прилага в съответствие с правата норма или така както, например Борисов иска да се случват нещата. Да се насочват полицейските служители към тормоз на определени бизнесмени, на неудобни граждани, те да бъдат притискани като с "бухалки", както и Прокуратурата да се управлява и в момента от Борисов, защото той няма как да знае какво става по една проверка, има ли данни за купуване на гласове в Пловдив. Тази връзка е много странна, вече е дразнещо - кой според вас Прокурорът в държавата - Главният прокурор е този, който командва Иван Гешев - а това е този, който вчера се изказва от Рибарица, за случаи, за които не би следвало да има информация - това е Борисов", риторично поясни в "Преди всички" вътрешният министър.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (21)

Нали

Нали

05.07.2021 | 16:56

Славчо Атанасов е гeй!

Отговори
2 5
Елементарно

Елементарно

05.07.2021 | 16:21

Е, как няма да купуват, бе? Като видиш имотното състояние на фамилията Тотеви, ако не купуват, как ще останат в политиката и управлението, за да откраднат толкова. Още додето беше кмет, с едната кметска заплата от 1250 лева Иван Тотев успя да построи хотел Империал, после да го обнови и разшири с още две крила, след това да дострои четириетажната сграда до него, след това да я събори и построи наново в сегашния бизнес център, да си вдигне нова триетажна къща на ул. Богомил в центъра на Пловдив, да построи още по-голяма вила в Белащица, да строи спа център в бивш общински имот на хижа Здравец, да застроява цял нов жилищен квартал в Каменица. Евала, ето това се нарича магьосник и вълшебник. От една мижава заплатка да натрупаш имоти за стотици милиони. Естествено, че ще купува гласове. Неестественото е, че все още не е в панделата да върти кавали на черните бахури. Особено ще му се зарадват на женственото ду пе.

Отговори
4 2
Наблюдател

Наблюдател

05.07.2021 | 15:22

Вечната дружба между герб и гергов в Пловдив отдавна е видна и с просто око. Само да си спомним думите на Тотев, който рече, че във ВиК имало назначени няколкостотин "наши гербери", но той се бил разбрал с новия директор, червеният Манол Генов, който нямало да закача нашите гербери. В същото време, на окръжна партийна конференция, пред повече от 350 човека, г-н Георги Гергов заяви остро: "Нито един глас за Славчо Атанасов на предстоящите избори. Той е наш смъртен враг!" И допълни още - "Не е лошо момче Славчо, но с него не можеш да се разбереш. Виж, с Иван много добре се разбрахме". Което си е вярно, още в първия месец от мандата си на току що избран кмет, Иван Тотев даде на пътната фирма на Гергов обществена поръчка за милион и малко лева, да пълни дупки из Тракия. И това беше само началото. Славчо Атанасов не правеше такива неща и затова беше смъртен враг. И го спукваха от ревизии и проверки. А Тотев беше добре покрит на сянка под чадъра, както сам казваше: "Мен никой нимой ма барне!"

Отговори
5 1
финансист

финансист

05.07.2021 | 14:48

Само трябва да се допълни каква е цената на тоя епос, дето ни го разиграва г-н Гергов. За да прави врътките с герб в Пловдив и да им осигурява победа срещу Славчо Атанасов на балотажите, свинарят получи щедри подаръци от Държавната Банка за развитие, която е на директно подминение на премиера. Гергов има два големи заема - за Панаира и за Слънчев ден, общо за над 62 милиона лева. Когато продава Слънчев ден, сделката отново е финансирана от държавната банка с едни скромни 90 милиона лева. Общо стават над 150 милиона само към Гергов. Да не забравим и прословутите 43 милиона, дадени пак от Бойко и държавния бюджет, за да може община варна да си откупи двата декара дупка от Гергов. Такива цени на собственост няма нито в Манхатън, нито в Лас Вегас. Но услугите на Чичо Гошо са много скъпи и нужни на герб, за да удържат положението в Пловдив. В крайна сметка тази схема е успешна, Гергов и Данка създават ветрило срещу Атанасов, а Бойко спешава всички останали местни играчи да се присъединят към опълчението Всички срещу Славчо. Тук влиза цялото трапезно политическо мнозинство в Пловдив - Титюци, Бидони, Търевци, Данки, Герговци, цигани от Столипиново и всички фирми с техния корпоративен вот. Ето така изглежда част от задкулисната сцена на пловдивската политика. Така че, г-н Рашков не открива топлата вода. Но пък е време да има и някакво възмездие за този дългогодишен произвол.

Отговори
3 2
Жоро

Жоро

05.07.2021 | 14:43

Всички други купуват, само комунистите не купуват, стига глупости. До миналия ден, Мая Костибродска купуваше, а сега други, хаха пълен смях. Всики други, без комунистите и ДПС, бих подкрепил. Тези две партий са паразити, там където минат трева не пониква. Още малко им остана.

Отговори
7 3
Война и мир

Война и мир

05.07.2021 | 14:26

Пловдив е нарицателен пример за изборните машинации, защото тук схемата на задкулисието е доста сложна. Уж политическите играчи са яростно един срещу друг, но всъщност истинската игра се играе на скрито и изглежда по съвсем друг начин. Главният архитект на задкулисието в Пловдив е червеният свинар Гергов. Заради парите и влиянието, които има, той успява да продуцира един сериозен политически ГМО проект, наречен Дани Каназирева. Една безпътна девойка с фалшива самоличност и доста тъмно и порочно минало, благодарение на нездравата си амбиция, бе извадена от блатото на проституцията и нощните барове и представена на пловдивчани, като проспериращ млад адвокат. Но, изненада, адвокат на скандално известната фирма "Актор", чиито представители за България са, отново изненада - директор Иван Соколов(директор и на Международен панаир Пловдив), адвокат Дани Каназирева, със седалище - офис в Международен панаир Пловдив. Дани, която много държи да е невероятна благодетелка на Пловдив, тук обаче е загърбила това и подписът й се мъдри под един скандален договор с общината и кмета Чомаков за ремонт на Синдикалния дом. Този договор е така направен, че ощетява пловдивчани с много милиони, а общината всъщност няма право да иска каквито и да било неустойки при никакви обстоятелства. След Чомаков и подписа на Дани, двама кметове си блъскаха главите как да се оправят с тая каша. Данка е компрометирана от самото начало, но точно в това й е силата. Изпратена е да се инфилтрира като един от учредителите на герб в Пловдив и така започва бляскавата й кариера. Политическата й роля винаги е била в амплоато на въртящата се фурнаджийска лопата. Вероятно останал комплекс от времената й като танцьорка на пилона. Но по-скоро така изпълнява мокрите политически поръчки на своя господар Гергов. Вдигна вътрешен бунт в герб срещу Иван Тотев, отиде чак до Бойко да му носи папки с компромати. Те пък я изключиха назидателно на Изпълнителна комисия. Чичо Гошо я върна обратно в Пловдив и й създаде собствена партийка - "Съюз за Пловдив". Впоследствие самата Данка заяви, че никога не била председател и лидер на тази партия, доби не била и член?!? Такъв абсурд няма аналог и в световната политика. Но пък Данка пълзеше нагоре в политическото пространство. Уж противник на Тотев и герб, тя всячески подкрепяше с гласовете на съветниците си управляващото мнозинство в Пловдив. Разбира се, под диктовката на покровителя си, който пък здраво я свърза с един от най-ярките представители на подземния свят под тепетата с прякор Козела, за да има партията безлимитно финансиране. На по-следващия етап Данка се вля в структурите на новата партия на Меглена Кунева, но за кратко успя да ги корозира отвътре, създаде скандал по побие на този с герб и разби Куневата партия. За награда, почти веднага след тази шумно медийна история, тя подкара из Пловдив чисто ново бяло ауди за над 100 000 лева, каквото от кекавия бизнес на мъжа си няма как да си позволи. След тази мръсна поръчка, Данка бе пратена и сближена с кръга на Зико(тук посредничеството на Гергов по остта с един митрополит е дори прозрачна) и вече тъчеше на два стана - гласуваше в общинския съвет с Тотев, но играеше и за врага му Зико. След като той се опита да я направи председател на общинския съвет с тайни политически совалки, но Тотев грубо му попречи, обещанието към Данка стана много голямо - помагаш ми да стана кмет в борбата срещу Славчо Атанасов и аз ти давам мястото на областния управител. Така и стана. Данка измами екзитпола на четири социологически агенции, това повлия на вота и Зико стана кмет. И още не беше влязал в общината, когато Данка бе назначена за областен. Така започна най-новата част от Данкината кариера - отново на видна герберастка. За да яхне тази златна възможност, Данка се отрече от собствената си партия и предаде няколкото си хиляди избиратели, които я подкрепят в Пловдив. Тя не била политически номад, както я обвинявали, така каза нашата героиня. Защото даже не била член на Съюз за Пловдив.

Отговори
5 4
Накев

Накев

05.07.2021 | 14:32

Ей, цял роман направо. То, като чета, си е готов сценарий за филм.

Отговори
4 2
Лесна работа

Лесна работа

05.07.2021 | 13:49

Нагледен пример - чувалчето с бюлетинките отворено, лелята от герб извадила протоколите и маже отгоре им с коректор. Намерихме си грешка, вика. И това се случва в ОИК, пред очите на всички и пред камерите. Чудни избори се правят в Пловдив. https://www.youtube.com/watch?v=os4pVJTYTqg

Отговори
6 3
Писател

Писател

05.07.2021 | 13:44

Ех, г-н Рашков, за Пловдив и изборните далавери тук може да се напишат 10 тома, като "Война и мир" и няма да стигнат дори. Повече от десет години се нагледахме на какви ли не чудеса. Фалшифициране на протоколи директно пред телевизионните камери в сградата на ОИК от членове на герб, манипулиране на екзитполи от Данка Измамкина, фалшиво броене на бюлетини в избирателните комисии, изхвърлени чували с бюлетини по река Марица и още, и още, и още. За жалост, последствия за престъпниците няма. Напротив, наглостта им се увеличава дотолкова, че си правят филми-наръчници как се фалшифицират изборите. Ванчо на Мама направи такъв учебен материал, който още си е из интернет и всеки може да го види. Който е забравил, ето, припомням. https://www.youtube.com/watch?v=lYeJYWk1RCE

Отговори
5 4
Да си легендарен в купуването и ФАЛШИФИЦИРАНЕТО на гласове

Да си легендарен в купуването и ФАЛШИФИЦИРАНЕТО на гласове

05.07.2021 | 13:30

Пловдивските гепирасти са с огромен опит при купуването ,но и при ФАЛШИФИЦИРАНЕТО на гласове.Рашков ти сега ли разбра.???? От 12 години това е обществена тайна в Пловдив и в държавата.Начело с маминия ваня пловдивския герб са номер1 по този дейност в БГ.

Отговори
5 4
от студио "Бояна" ,един филм шедьовър на Ив.Тотев!!!

от студио "Бояна" ,един филм шедьовър на Ив.Тотев!!!

05.07.2021 | 13:15

Маминият от наглост и гьонсуратлък даже си направи филм,как се фалшифицират избори.Филма всеки може да го види в интернет ,но. за нашата прокуратура ,такъв филм сякаш не съществува.Царе са да се занимават с КОКОШКАРИ. иначе за тях филм с 6 КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ,НЕ СЪЩЕСТВИВА. Затова тотю с типичната си наглост на всеослушание заяви -МЕН НИКОЙ НЕ МОЙ МА БАРНИ.Да мамин прав си !! В БОЙКОВАТА. ДЖАМАХИРИЯ НЯМА КОЙ ДА ТЕ БАРНИ. Затова на 11 юли умната майни.

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?